23 °C Budapest

Bővít a Wizz Air

2009. június 18. 13:32

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus repülőgépgyártóval 50 új A320-as Airbus gép vásárlásáról, mellyel a légitársaság rendelésállománya 132 repülőgépre bővül.

A teljes Wizz Air flotta azonos típusú, modern, egységesen 180 üléses gépekből áll. A most megrendelt repülőgépek hajtóműveinek kiválasztása a közeljövőben esedékes.

Az új Airbus megrendelés lehetőséget ad a légitársaságnak arra, hogy megerősítse, illetve tovább bővítése jelenlegi, kiterjedt bázisrendszerét, mely jelenleg tizenegy - Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban található - bázist foglal magában. A flottabővítés lehetővé teszi továbbá a mostani 130 útirány bővítését a következő évtizedben, és megerősíti a Wizz Air piacvezető pozícióját a régióban.

A Wizz Air jelenleg 24 modern, költséghatékony és környezetbarát Airbus A320-as gépből álló flottát üzemeltet.

"A most aláírt megállapodás összhangban van a növekedési terveinkkel és megerősíti azon törekvésünket, hogy a Wizz Air legyen Közép és Kelet Európa kedvenc légitársasága. Az Airbus A320 gazdaságos működése elengedhetetlen számunkra költséghatékony működéshez, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyan tartsuk árainkat, és ezzel még szélesebb utazóközönségnek kínáljuk fel a kényelmes és gyors utazás lehetőségét. Ez az új megrendelés annak a jele, hogy a Wizz Air - a nehéz gazdasági körülmények ellenére - továbbra is robosztus teljesítményt nyújt és stabilan növekszik." - nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A Wizz Air mindössze öt év alatt vált egy rendkívüli sikertörténetté az Indigo Partners, mint legfőbb befektető támogatásával. Külön örömünkre szolgál, hogy mindezt az általunk gyártott Airbus-szokkal sikerült elérni. Az A320-as kétségtelenül a világ legkedveltebb keskenytörzsű repülőgépe, amely kiemelkedően gazdaságosan üzemeltethető és az utasok körében is rendkívül kedvelt. Ugyanakkor ez a gép kategóriájának leghatékonyabb és ezáltal legkörnyezetkímélőbb repülőgépe is" - mondta John Leahy, az Airbus ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. "Ez a mérföldkőnek számító megrendelés újabb megerősítése az Airbus piacvezető pozíciójának."

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem