18 °C Budapest

Bővít a Wizz Air

2009. június 18. 13:32

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus repülőgépgyártóval 50 új A320-as Airbus gép vásárlásáról, mellyel a légitársaság rendelésállománya 132 repülőgépre bővül.

A teljes Wizz Air flotta azonos típusú, modern, egységesen 180 üléses gépekből áll. A most megrendelt repülőgépek hajtóműveinek kiválasztása a közeljövőben esedékes.

Az új Airbus megrendelés lehetőséget ad a légitársaságnak arra, hogy megerősítse, illetve tovább bővítése jelenlegi, kiterjedt bázisrendszerét, mely jelenleg tizenegy - Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban található - bázist foglal magában. A flottabővítés lehetővé teszi továbbá a mostani 130 útirány bővítését a következő évtizedben, és megerősíti a Wizz Air piacvezető pozícióját a régióban.

A Wizz Air jelenleg 24 modern, költséghatékony és környezetbarát Airbus A320-as gépből álló flottát üzemeltet.

"A most aláírt megállapodás összhangban van a növekedési terveinkkel és megerősíti azon törekvésünket, hogy a Wizz Air legyen Közép és Kelet Európa kedvenc légitársasága. Az Airbus A320 gazdaságos működése elengedhetetlen számunkra költséghatékony működéshez, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyan tartsuk árainkat, és ezzel még szélesebb utazóközönségnek kínáljuk fel a kényelmes és gyors utazás lehetőségét. Ez az új megrendelés annak a jele, hogy a Wizz Air - a nehéz gazdasági körülmények ellenére - továbbra is robosztus teljesítményt nyújt és stabilan növekszik." - nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A Wizz Air mindössze öt év alatt vált egy rendkívüli sikertörténetté az Indigo Partners, mint legfőbb befektető támogatásával. Külön örömünkre szolgál, hogy mindezt az általunk gyártott Airbus-szokkal sikerült elérni. Az A320-as kétségtelenül a világ legkedveltebb keskenytörzsű repülőgépe, amely kiemelkedően gazdaságosan üzemeltethető és az utasok körében is rendkívül kedvelt. Ugyanakkor ez a gép kategóriájának leghatékonyabb és ezáltal legkörnyezetkímélőbb repülőgépe is" - mondta John Leahy, az Airbus ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. "Ez a mérföldkőnek számító megrendelés újabb megerősítése az Airbus piacvezető pozíciójának."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?