28 °C Budapest

Címke: siketek (8 cikk)

Pénzcentrum | 2011. február 2. 05:20

Így intézik a pénzügyeiket a látás- és mozgássérültek

Belegondoltál már abba, amikor egy hívószámmal a kezedben ülsz a számlavezető bankod egyik fiókjában és megszólal a következő ügyfelet jelző hang, vagy sietsz a postára feladni egy sárga csekket és a bejárati ajtó előtt három lépcsőfok fogad, hogy ilyen esetekben mitévő lehet egy vak és gyengénlátó, illetve egy mozgáskorlátozott ember? A magyarországi bankok, a posta és az egyéb intézmények folyamatosan dolgoznak az akadálymentesítés megvalósításán, ennek ellenére az általunk megkérdezett érintettek tapasztalatai azt tükrözik, hogy még rengeteg tennivalójuk van. A Pénzcentrum.hu ma induló cikksorozatával azt a közös célt tűzte a zászlójára, hogy a látó és ép emberek kerüljenek közelebb a fogyatékkal élőkhöz, figyeljenek oda rájuk, hogy ne érezzék magukat megkülönböztetve a mindennapi életben. A sorozat első részében azt vizsgáltuk meg, hogy hogyan lehetne megkönnyíteni a vakok és gyengénlátók, valamint a mozgáskorlátozottak dolgát a pénzügyeik intézése során.

Pénzcentrum | 2009. június 19. 08:47

Wizz Air-botrány: nem vitték el a vak utast

A fapados légitársaság megtagadta egy nő utaztatását, mert nem szólt időben, hogy vak. A társaság a nőt csak dupla árért, kísérővel vitte volna el.

Pénzcentrum | 2006. február 13. 14:00

A hétvégi ígéretdömping nyertese: a siket nyugdíjas!

Ismét jól telt a hétvége azok számára akik még nem teltek el a választási kampányban kialakult ígéretharc egyre durvuló és a földtől mindinkább elrugaszkodó programjaival. Nem tétlenkedtek a pártok és egyre jobban megpróbálják elkápráztatni a nagyérdeműt. Azonban egyvalamiről nem szívesen beszélnek a honatyák, ez pedig nem más mint, hogy MIBÕL lesz itt Kánaán?.