8 °C Budapest

Volt és Balaton Sound: fesztiválozz Üdülési csekkel!

2009. április 6. 13:15

27 nemzetközi sztárral és számos hazai fellépővel gazdagodott a hazai fesztiválpaletta két legjelentősebb vidéki eseménye, a 17. Soproni VOLT Fesztivál és a 3. Heineken Balaton Sound idei programja.

A még szervezés alatt álló fesztiválok összesen mintegy 400 fellépőt vonultatnak majd fel. Az új nevek között számos zenei műfaj legjelentősebb képviselője és jó néhány csemegének szánt "finomság" is helyet kapott. A részletes programot április közepére ígérik a szervezők.
Mindkét fesztiválra országszerte kapható belépőjegy a honlapokon jelzett helyeken. Üdülési csekkel, Sodexo utalvánnyal és számos egyéb kuponnal is váltható belépő a budapesti VOLT BOLT-ban.

A VOLT nyitja a nyarat

A 17. Soproni VOLT Fesztiváljúlius 1-4. közötti programja még több mint egy tucat nemzetközi sztárfellépővel bővült. A 220 hazai és külföldi zenekart és dj-t felvonultató programban a szervezők friss fellépőként jelentették be az idén januárban új lemezzel jelentkező, legendás brazil metál csapatot, a SEPULTURÁ-t. Liverpoolból érkezik a kelet-európai gyökerekkel rendelkező, alternatív elektró zenekar, a LADYTRON, amely az elmúlt időben a Nine Inch Nails és a Depeche Mode szárnyai alatt járta a nagyvilágot. Közép-amerikai zenék keverednek a nyugati parti sunshine gerilla funky szóhullámaival a DELINQUENT HABITS latino rapbanda lüktető chicano fiesztáján, ők a nyitónapon fűtik a VOLTosok hangulatát. Először jár Magyarországon a brit ART BRUT, akik 2007-ben a WAN2 popmagazin szerint az év egyik legjobb lemezét jelentették meg a brit cockney értelmiség szószólóiként meghódítva Európa legfontosabb koncerttermeit.

A balkáni zenei építkezés eklektikus programjával lepi meg a VOLT közönségét a BALKAN BEAT BOX, melyet a brooklyni etno zsiványok a világ minden pontjáról összeszedett zenei motívumok egyesítésében valósítanak meg. Az emlékezetes tavalyi Manu Chao koncert lendületét idézi az éltető világzene legfényesebb új csillaga a CHE SUDAKA. Egy hamisítatlan forróvérű kelet-európai jazz esttel ajándékozza meg a 17. VOLT Fesztivál közönségét a lounge zene fővárosából, Sopronba érkező FATIMA SPAR AND THE FREEDOM FRIES zenekar, valamint ezúttal Sopronban támad a 2006-os Glastonbury fesztivált megnyitó, sokkoló színpadi produkcióiról hires RALPH MYERZ and the Jack Herren Band őrült legénysége.

Az elektronikus zene hívei sem hiányolhatják kedvenc sztárelőadóikat az idei VOLT Fesztivál programjából. A nyitónapon lép fel az év drum and bass-albumával számos szakmai díjat magáénak tudható CHASE & STATUS, MC JAKES társaságában. GOLDIE a popkultúra minden területét, így a legjelentősebb fesztiválokat és klubokat meghódította már az elmúlt húsz évben. Az aranyszájú drum'n'bass ikon étlapján főfogásként most Sopron és a 17. VOLT Fesztivál következik. Reggelig tartó hatalmas show várja majd a NOISIA rajongóit, és az új évezred legjelentősebb breakbeat mutatványosaiként aposztrofált PLUMP DJ'S közönségét. Jalapeno Night Show néven egy egész este a nívós holland elektroteret uraló KRAAK & SMAAKé, akik SKEEWIFF társaságában pörgetik fel a közönséget az idei VOLT Fesztiválon.

Mindeközben gőzerővel zajlik a VOLT Fesztivál 10 színpadára tervezett hazai fellépők szervezése. A Soproni Nagyszínpad magyar előadói már a "helyükön" várják a fesztivál kezdetét. A VOLT-on indul a húszéves TANKCSAPDA születésnapi turnéja, valamint "bérelt" helyét foglalja el a Nagyszínpadon évről-évre remeklő KISPÁL ÉS A BORZ és a QUIMBY zenekar, akik mellé a VOLT szervezői az idén friss neveket is meghívtak a fesztivál technikailag is megújult monstre főszínpadára. A KAUKÁZUS, a VAD FRUTTIK, PÉTERFY BORI, a CSÍK és a 30Y is itt ad koncertet. "Nagy-szín-pad-nagy-szín-pad!" 2008-ban ezt skandálta a nagyérdemű a BEATRICE és a BELGA teltházas VOLT-os koncertjén, és ezt a szervezők is meghallották. Idén őket is itt láthatjuk. Várakozáson felüli érdeklődés kíséri ÁKOS "40+1" című megnyitó koncertjét, amelynek július 1-én a Soproni Aréna ad otthont. Az erre a programra is érvényes jegyek napokon belül országszerte kaphatóak.

Április közepére napi bontásban is olvasható lesz awww.volt.hu oldalon a VOLT részletes programja, amely keretében 10 színpadon 220 dj és zenekar szerepel majd.


Kedvezményes belépők június 5-ig kaphatók a www.volt.hu oldalon közölt jegyelővételi helyeken. Mindazok, akik a VOLT KLUB tagjaiként rendelnek bérletet, minden bérlet mellé 2009-es VOLT pólót és CD-t kapnak ajándékba, mindemellett a bérletet és a pólót futár szálítja házhoz az ország bármely pontjára. (részletek: www.volt.hu/klub)

Folytassa a Heineken Balaton Sound!

Csak négyet kell a VOLT után aludnia azoknak a fesztiválozóknak, akik újabb bulira vágyak. Július 9-től négy napon át dübörög a 3. Heineken Balaton Sound Fesztivál Zamárdi szabadstrandján. Mint ismeretes, a Thievery Corporation sajnos törölte a teljes nyári európai turnéját - így a balatonparti fellépést is -, a szervezők azonban újabb tucatnyi nemzetközi sztár nevét hozták nyilvánosságra a fesztivál programjából. A világszínvonalú elektronikus zenei kínálatáról ismert fesztivál, ez alkalommal igazán színes műfaji skálán mozgó előadókkal gazdagodott amellett, hogy a fesztivál házigazdái további nagy nevek bejelentését ígérik a közeljövőben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Heineken Nagyszínpadon a DUB PISTOLS dubos lüktetésekkel kevert reggae és hip-hop hullámai izzítják be a fesztiválhangulatot. A tánc, a zene, a tűz és az aratás aszték majomistenéről nevezte el magát a los-angelesi OZOMATLI zenekar. A legjobb latino rock együttesként 2002-ben Grammy-díjat nyerő nyolctagú együttes sok évvel a forró hangulatú VOLT-os fellépés után tér vissza Magyarországra. Szintén a Heineken Balaton Sound világzenei felhozatalát erősíti Ska-P, Manu Chao és a Sergent Garcia egyik legkedvesebb ska harcostársa, az argentin KARAMELO SANTO zenekar és a grenadai ESKORZO.

Igazi import indie-elektro gyümölcs a harmadik Heineken Balaton Sound felhozatalában a BLACK CHERRY, mely előadói név Magyarországon főként az MR2 hallgatói számára lehet ismerős. A GURU'S JAZZMATAZZ fellépése garancia a jó társaságban űzött gangelésre, főleg ha az intelligens bandázást egy komplett jazz zenekar kíséri. Akárcsak RODNEY HUNTER, aki élő zenekarával a Heineken Balaton Sound lounge szekcióját erősíti, a francia NOUVELLE VAGUE zenekar újhullámos elektro varázslataival együtt.

A világ legkraftosabb produkciói közül Zamárdiban köszönthejük a house új generációjának egyik legnépszerűbb elektro-párosát, a kanadai MSTRKRFT-ot, akik idén máricusban megjelent második lemezükkel (Fist of God) érkeznek a Balaton partjára.

MAD PROFESSOR a nevével ellentétben nem egy őrült kísérleti techno partyval csap le a Heineken Balaton Soundra. A Massive Attack-el rendszeresen együtt nyomuló dub-reggae professzor egy igazi meditatív chillout elektro show-val ringatja majd el közönségét. A breakbeat és a bossanova fúziójából születő különleges nu jazz játékaival lép fel a TRÜBY TRIO, funky beat ütéseivel mozgat meg minket a NOSTALGIA 77, valamint az idei Heineken Balaton Sound-on pörgeti lemezeit Benjamin Pettit is, akit DJ ZINC néven ismer a brit drum'n'bass közösség.

Kedvezményes belépőjegy június 12-ig kapható a www.heinekenbalatonsound.hu oldalon közölt helyeken.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem