24 °C Budapest

Kokain a Red Bull Colában: a németek már betiltották

2009. május 25. 12:02

Az osztrák energiaital gyártó tavaly tavasszal piacra dobott terméke, a Red Bull Cola, vagy más néven Simply Cola élelmiszerbiztonsági szakemberek szerint kokaint tartalmaz, így már számos német tartomány polcairól kitiltották a terméket.

Mint az köztudomású, az energiaitalok általában tartalmaznak kokalevél kivonatot, a német élelmiszerellenőrző hatóságok szerint azonban a Red Bull Colában egészen pontosan kokaint is ki lehet mutatni, ami innentől kezdve nem élelmiszernek, hanem kábítószernek minősül.

Egy német gyógyszerész azonban túlzásnak tartja az egyes tartományok termék elleni fellépését, mert mint mondja, számos egyéb élelmiszerrel is hasonlóan lehetne eljárni, ha alapos vizsgálatnak vetnénk alá őket. Számos táplálék-kiegészítőben lehet találni például octopamint, ami a tiltott doppingszerek listáján is megtalálható, mégsem tiltják be ezen élelmiszerek forgalmazását.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem