4 °C Budapest

Kokain a Red Bull Colában: a németek már betiltották

2009. május 25. 12:02

Az osztrák energiaital gyártó tavaly tavasszal piacra dobott terméke, a Red Bull Cola, vagy más néven Simply Cola élelmiszerbiztonsági szakemberek szerint kokaint tartalmaz, így már számos német tartomány polcairól kitiltották a terméket.

Mint az köztudomású, az energiaitalok általában tartalmaznak kokalevél kivonatot, a német élelmiszerellenőrző hatóságok szerint azonban a Red Bull Colában egészen pontosan kokaint is ki lehet mutatni, ami innentől kezdve nem élelmiszernek, hanem kábítószernek minősül.

Egy német gyógyszerész azonban túlzásnak tartja az egyes tartományok termék elleni fellépését, mert mint mondja, számos egyéb élelmiszerrel is hasonlóan lehetne eljárni, ha alapos vizsgálatnak vetnénk alá őket. Számos táplálék-kiegészítőben lehet találni például octopamint, ami a tiltott doppingszerek listáján is megtalálható, mégsem tiltják be ezen élelmiszerek forgalmazását.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?