20 °C Budapest

A világsztárok is a gyorséttermekben nyomulnak

2009. május 14. 15:02

A világ egyik legnagyobb filmgyártó cége, a 20th Century Fox együttműködést kötött a McDonald's-szal: több várható sikerfilmet is hirdetnek majd a gyorséttermekben. Azonban a konkurencia sem marad tétlen.

Az együttműködés részleteiről annyit lehet tudni, hogy a filmstúdió olyan várható kasszasikereket reklámoz majd a McDonald's gyorséttermekben, mint a Ben Stiller főszereplésével készült Éjszaka a múzeumban 2, vagy a Jégkorszak animációs filmsorozat harmadik része.

Az étteremlánc elsősorban a gyerekeknek szánt menüivel promótálja a filmeket, például úgy, hogy a szereplők játékfiguráit adja majd a szendvicsek mellé. Ugyanakkor az együttműködés a gyorsétteremláncnak is előnyös: a gyerekeknek ugyanis sokkal jobban el lehet adni egy ételt, ha különféle -egyébként általában kimondottan alacsony áron legyártható- ajándékokat adnak hozzá.

Éjszaka a múzeumban 2 (Fotó: iwatchstuff.com)


A McDonald's éttermeiben világszerte 58 millió ember fordul meg naponta, így garantált, hogy a filmek reklámja óriási tömegekhez jut majd el.

Az étteremlánc legnagyobb konkurenciája, a Burger King a napokban jelentette be, hogy hasonló együttműködést kötött a Paramount Pictures stúdióval. Ez azt jelenti, hogy a Paramount által gyártott megaprodukciók -például a Star Trek, vagy a Transformers második része- a Burger King éttermeiben kapnak hasonló reklámfelületeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07