12 °C Budapest

Elindult a szupermozik szezonja: mik lesznek a nyári kasszasikerek?

2009. május 1. 17:03

A hétvégén mutatták be világszerte -a járvány sújtotta Mexikó kivételével- az új X-Men filmet. Ezzel elkezdődött a 2009-es nyári mozi-szezon, amely minden eddigi bevételi rekordot megdönthet.  

Az amerikai filmgyárak- és forgalmazók ezen a hétvégén megkezdték a nyári szezont: a 2009-es év több olyan filmet is tartogat, ami várhatóan óriási kasszasiker lesz. Most megmutatjuk, milyen blockbuster-ek várhatóak a mozikban a következő hónapokban.

X-Men kezdetek: Farkas

A korábbi X-Men filmek előtörténetében az ausztrál szívtipró, Hugh Jackman ölti magára a mutáns Farkas szerepét. Amikor a különleges képességekkel rendelkező, ám visszavonultan élő hős szerelme meghal, az első és egyetlen gondolata a bosszú, még akkor is, ha magánál sokkal erősebb és ravaszabb ellenféllel kell megküzdenie. A film április 30-tól látható a mozikban.

Kettős játék

Julia Roberts és Clive Owen parádézik az izgalmas és pikáns kémtörténetben, amely nem elsősorban látványvilágával, hanem pörgős dialógusaival és csavaros történetével jelenthet nagy sikert. Claire Stanwick CIA tisztviselő és Ray Koval brit titkosügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. A filmet szintén április 30-tól láthatja a magyar közönség.

Star Trek

A sci-fi filmek kedvelői, és a Star Trek sorozat rajongói bizonyára már nagyon várják a korábbi részek előzményeit bemutató, Pazar látványvilággal operáló mozit. Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. Magyarországi bemutató: május 7.

Angyalok és démonok

Dan Brown, a Da Vinci Kód szerzőjének korábbi regényén alapul az Angyalok és démonok című film, melyben ismét (pontosabban először) találkozhatunk Robert Langdonnal, a Harvard világhírű szimbólumkutatójával, akinek alakját ismét Tom Hanks kelti életre. A siker -a könyvhöz hasonlóan- ismét garantált. Premier: május 13.

Közellenségek

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A harmincas évek amerikai gengsztervilágában játszódó történet semmiképp sem tartozik majd a könnyed nyári mozik világába. Ezt nem csak Michael Mann (a Szemtől szemben és a Colateral rendezője) garantálja, hanem napjaink két legnagyobb férfi filmsztárja, Johnny Depp és Christian Bale is. Július 16-tól a mozikban.

Transformers: A bukottak bosszúja

A 2007-es Transformers film várva várt folytatásban Sam Witwicky (Shia LaBeouf) ismét összeáll az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot esküdt ellenségeikkel, az Álcákkal. Visszatérnek tehát az űrből az autóvá alakuló robotok, akik ismét a Földön rendezik le egymást. A látványvilágról pedig csak annyi: az első rész dupláját költötték a speciális effektusokra. Magyar bemutató: június 24.

Terminátor - Megváltás

A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor (Christian Bale) tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni. A Terminátor sorozat negyedik epizódjában Schwartzenegger -a pletykák szerint csak egészen kis szerepet kap- annál inkább lesz lenyűgöző látvány, minden mennyiségben. Bemutató: június 4.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem