Rekordokat döntenek az európai filmek

2009. május 13. 09:17

Tizedével emelkedett tavaly az EU országaiban gyártott filmek száma - derült ki az európai audiovizuális figyelő szervezet jelentéséből. Ezzel párhuzamosan összesen 28,4 százalékot ért el a uniós produkciók aránya a mozik jegyeladási piacán, ez nagyjából stagnálást jelent az egy évvel korábbi 28,6-hez képest.

A 27 tagállamból 14-ben sikerült növelni a hazai produkciók piaci részesedését, amely az Európa vezető filmhatalmának számító Franciaországban meghaladta a 45 százalékot, miközben uniós szinten is közel 13-at tett ki a francia művek aránya. Ugyanakkor 63,2 százalékos tavalyi részesedésükkel továbbra is domináns szerepet játszanak az Egyesült Államokból származó filmek.

Elégedett az Európai Bizottság is a 2008-as eredményekkel. A ma kezdődő cannes-i filmfesztivál előestjén Viviane Reding médiaügyekért felelős biztos annak fontosságát is hangsúlyozta, hogy a szűkebb közönséghez szóló európai fesztiválokon elért sikerek mellett a filmeknek a nagyközönség által látogatott amerikai vagy ázsiai mozikban is jobban jelen kellene lenniük.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem