13 °C Budapest

Svájc nem is adóparadicsom!

2009. március 19. 12:00

Felháborodva vette tudomásul Micheline Calmy-Rey svájci külügyminiszer-asszony, hogy országa hivatalosan is felkerült az OECD által összeállított adóparadicsom-listára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Svájc Ausztriával, Andorrával és Luxemburggal szinte egyidőben nyilvánította ki, hogy április elsejétől nem gördít akadályt a nemzetközi vizsgálatok útjába azokban a különleges esetekben, amikor ez szükséges és ezt az adóhatóságok is bizonyítják - például pénzmosás alapos gyanúja miatt. Így kívánnak megfelelni az átláthatóságra és az információcserére vonatkozó OECD-előírásoknak.

Ennek ellenére Svájc - a már említett országok mellett - felkerült az OECD adóparadicsom-listájára, amelyen a nemzetközi adóhatóságokkal együtt nem működő országok kerülnek fel. "Svájc nem adóparadicsom, nem bűnöző ország és nem kerüli az együttműködést" - fakadt ki Calmy-Rey, aki szerint a listát nem átlátható módon készítette az OECD néhány nagy befolyással bíró ország nyomására.

A külügyminiszter bejelentette azt is, hogy lépéseket tesz a Franciaország ellen, ugyanis utóbbi gátolja egy pénzügyi megállapodás végrehajtását arra hivatkozva, hogy az az OECD előírásaiba ütközik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09