29 °C Budapest

Címke: cégnevek (11 cikk)

Pénzcentrum | 2012. július 30. 11:23

Friss élelmiszer-botrány: hatalmas illegális húsüzemet találtak Budapesten

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - jelentette be a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.

Pénzcentrum | 2009. november 17. 18:02

Feketelista.hu: top 50 legnagyobb céges adóhiány az elmúlt évben

Miközben a költségvetés akár néhány milliárd forintjáért is keményen harcolnak az egyes ágazatok, és protestálnak a társadalmi szervezetek, a drámaian növekvő adótartozások miatt százmilliárdokkal szűkül a büdzsé bevételi oldala. Az APEH legújabb adatai szerint az utóbbi 12 hónapban 300 milliárd forinttal emelkedett az adótartozások összege, és már meghaladja az 1800 milliárd forintot.

Pénzcentrum | 2008. február 26. 12:00

Nyugati paradicsom: ahol érdemes vállalkozást alapítani...

Céget alapítani nem könnyű feladat még itthon sem, nemhogy külföldön. Ha már nyelvi problémáink nincsenek az jobb helyzetet teremt valamivel, de időbe telik eligazodni egy másik ország cégjogi útvesztőiben, és az újak elé támasztott követelményekben...

Pénzcentrum | 2008. február 21. 05:50

Hogyan vegyen olcsón részvényt a polgárosodó ember?

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a kormány meglehetősen kidolgozatlan állapotban dobta be a köztudatba az új tulajdonosi program néven futó ötletét - így lehetne összegezni a Veres János pénzügyminiszter által tartott sajtótájékoztatón elhangzott információkat. Ami biztosnak tűnik: az idén még biztosan nem fut teljes kapacitáson a program, de egy cég tőzsdére vitelére számítani lehet.

Pénzcentrum | 2007. december 14. 15:00

Ötletes cégnevek: út a sikerhez?

Az idei országos cég- és üzletnév versenyen, amely Az én cégérem nevet viseli, a legtöbb szavazatot az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem, a Boy-Go és az Iszkiri futárszolgálat kapta.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 3. 05:55

Ne csak irigykedj, nyiss saját pénzváltót!

Főként nyáron, külföldi utazás előtt lehet szembeötlő számunkra, hogy milyen különbség van az egyes valutaváltók vételi és eladási árfolyama között. Gondoltál már valaha arra, hogy Te is meglovagold az eurót, profitálj a dollárból? Most megmutatjuk, hogyan teheted meg ezt oly módon, hogy valutaváltó üzletet nyitsz!

Pénzcentrum | 2006. december 15. 13:00

Kényszermunka vagy könnyű pénzszerzés - mindenki másért csinálja...

Könnyű pénzszerzési lehetőség vagy a "nincs más kényszerűségéből" végzett munka? Mindkét kifejezés jól jellemezheti a multi-level marketing rendszerekhez való csatlakozásra motiváló élethelyzeteket. De vajon a hirdetésben olvasható reklámszövegekhez leírásához hasonlóan valódi megélhetést nyújtanak ezek a rendszerek és mennyit kell áldoznod azért, hogy beinduljon az üzlet?

Pénzcentrum | 2006. december 12. 10:00

Sorban állnak a cégek a Puskás névért

A Puskás név ma Magyarországon az egyik legnépszerűbb, legpiacképesebb, így bizonyosan több vállalat érdeklődését is felkelti a közeljövőben. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a mai fiatalok jóval kevesebbet hallottak a legendás labdarúgóról, mint a mai sztárokról, így a név felhasználásánál mindenképpen el kell gondolkodni arról, hogy mely termékkör esetében lehet ezt a leghatékonyabban megtenni - mondta el az Adidas Budapest Kft. marketingigazgatója.