1 °C Budapest

Megfojtja a Google a kisebb vetélytársát?

2009. május 4. 18:02

Annak ellenére, hogy néhány hete még kategorikus "nem tudom"-mal felelt a Google magyarországi sajtószóvivője arra a kérdésre, jönnek-e Magyarországra a híres-nevezetes Street View autók, hirtelen szó nélkül megjelentek Budapest utcáin. A hasonló román projekt szervezői nem igazán örülhetnek ennek.

A Google fekete Opel Astrái könnyedén felismerhetőek, hiszen a tetejükből kinő egy másfél méteres torony, amelyekben kilenc digitális kamera van lézeres távolságmérők, valamint gps, 3G és wifi-antennák társaságában. A magyarországi munka "pár hétig" biztosan eltart a munka végeredményét pedig "pár hónap" múlva nézhetjük majd meg. A Google Street View a Google Maps egyik legszebb fejlesztése, bár tény, hogy sokan nem örültek neki.

Egész Anglia a Google-t gyűlöli: rátámadtak egy fotósra is

A fejlesztés ennek ellenére gőzerővel folyik, A Street Viewba eddig száz nagyváros került bele, kilenc országban fejezték már be a munkát. Az Egyesült Államok után Európa is szóba került, eddig Franciaországról, Spanyolországról, Olaszországról, az Egyesült Királyságról és Hollandiáról vannak fent.

Mire jó a Google Earth? Lopni...

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Néhány hete már felröppent a hír, hogy itt vannak a Google autói, akkor viszont hamar kiderült, hogy egy román cég, az eXtreme Soft Group autói fogtak hasonló Street View projektbe,a Norc-ba. A kelet-európai városokat feltérképező cég autói nagyjából nyolc-tíz nap alatt végeztek Budapest körbefotózásával és hasonlóan a Google-höz, két hónapon belüli feldolgozást ígértek. A társaság elsősorban az online reklámokból szeretne bevételt elérni, valamint egy sor közösségi hálózaton, ingatlanügynökségi és turisztikai oldalon szeretne megjelenni. Bár a Norc oldalainak - a Google által nyitvahagyott piaci rés miatt - jelenleg több, mint 300 ezer egyedi látogatója van, kérdés, mennyien maradnak, ha Budapesthez hasonlóan a régió más nagyvárosaiban is megjelennek a Google Street View autói.

Nincs titok Budapest utcáin a román kamerák előtt!

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm