Megfojtja a Google a kisebb vetélytársát?

2009. május 4. 18:02

Annak ellenére, hogy néhány hete még kategorikus "nem tudom"-mal felelt a Google magyarországi sajtószóvivője arra a kérdésre, jönnek-e Magyarországra a híres-nevezetes Street View autók, hirtelen szó nélkül megjelentek Budapest utcáin. A hasonló román projekt szervezői nem igazán örülhetnek ennek.

A Google fekete Opel Astrái könnyedén felismerhetőek, hiszen a tetejükből kinő egy másfél méteres torony, amelyekben kilenc digitális kamera van lézeres távolságmérők, valamint gps, 3G és wifi-antennák társaságában. A magyarországi munka "pár hétig" biztosan eltart a munka végeredményét pedig "pár hónap" múlva nézhetjük majd meg. A Google Street View a Google Maps egyik legszebb fejlesztése, bár tény, hogy sokan nem örültek neki.

Egész Anglia a Google-t gyűlöli: rátámadtak egy fotósra is

A fejlesztés ennek ellenére gőzerővel folyik, A Street Viewba eddig száz nagyváros került bele, kilenc országban fejezték már be a munkát. Az Egyesült Államok után Európa is szóba került, eddig Franciaországról, Spanyolországról, Olaszországról, az Egyesült Királyságról és Hollandiáról vannak fent.

Mire jó a Google Earth? Lopni...

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Néhány hete már felröppent a hír, hogy itt vannak a Google autói, akkor viszont hamar kiderült, hogy egy román cég, az eXtreme Soft Group autói fogtak hasonló Street View projektbe,a Norc-ba. A kelet-európai városokat feltérképező cég autói nagyjából nyolc-tíz nap alatt végeztek Budapest körbefotózásával és hasonlóan a Google-höz, két hónapon belüli feldolgozást ígértek. A társaság elsősorban az online reklámokból szeretne bevételt elérni, valamint egy sor közösségi hálózaton, ingatlanügynökségi és turisztikai oldalon szeretne megjelenni. Bár a Norc oldalainak - a Google által nyitvahagyott piaci rés miatt - jelenleg több, mint 300 ezer egyedi látogatója van, kérdés, mennyien maradnak, ha Budapesthez hasonlóan a régió más nagyvárosaiban is megjelennek a Google Street View autói.

Nincs titok Budapest utcáin a román kamerák előtt!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20