27 °C Budapest

Lefoglalták Madoff palotáját, de semmire sem elég

2009. április 2. 12:30

A szövetségi nyomozó hatóságok elkezdték lefoglalni a világ legnagyobb csalójaként emlegetett Bernard Madoff ingó és ingatlan vagyonát, hogy abból kártalanítsák a becsapott befektetőket. Az eladásokból azonban a sikkasztott vagyon töredéke sem térül meg.

Nem áprilisi tréfa, tényleg elkezdték lefoglalni a szövetségi hatóságok Madoff vagyonát. Első körben a 70 éves üzletember - ha lehet rá ezt a kifejezést alkalmazni - Palm Beach-i palotáját, klasszikus yachtját és egy kisebb hajót foglaltak le.


Nagyobb térképre váltás
A sűrű sövénnyel a külvilágtól elzárt öt hálószobás villán kicserélték a zárakat, a benne található tárgyakról pedig leltárt készítettek. A villa jelenlegi becsült értéke 9,3 millió dollár, pedig 1994-ben még alig 3,8 millióért vette Madoff a felesége nevére. Amennyiben azonban megérkezik a bírósági végzés, a ház megszűnik Madoff tulajdona lenni. Szintén lefoglalták Madoff 1969-ben épült hajóját az 55 lábas, 2,2 millió dollárra tartott Bullt és egy kisebb, 24 láb hosszú motorost.

Madoff vagyona szép lassan elenyészhet, amennyiben az ügyészségi indítványokat helybenhagyják. A manhattani otthona, melyben jelenleg házi őrizet alatt áll, 7,0 millió dollárt ér körülbelül. Ezen felül van egy egymilliós háza Franciaországban, a Cap d'Antibes-on és egy hárommilliós nyaralója Long Island-en. A házak berendezése bútorok, műkincsek formájában becslések szerint 10 millió dollárt érhet. A család ügyvédjei mindent megtesznek, hogy megtartsák a manhattani apartmant és mintegy 62 millió dollárnyi értékpapírt a feleség számára.

Ha azonban még ezeket is lefoglalja a hatóság, Madoff vagyona akkor sem tudja fedezni az általa okozott kárt, melyről még mindig nem tudni, mekkora is valójában. Az első, 50 milliárd dolláros becslés valószínűleg túlzó, a legutolsó becslések 17-20 milliárd dollárról szólnak. A család vagyona 126 milliárd dollárra tehető, Madoff befektetési cégében alig 700 dollár maradt. Ez pedig mindent összevéve alig 4-5 százalékát teszi ki az okozott kárnak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem