2 °C Budapest

Lefoglalták Madoff palotáját, de semmire sem elég

2009. április 2. 12:30

A szövetségi nyomozó hatóságok elkezdték lefoglalni a világ legnagyobb csalójaként emlegetett Bernard Madoff ingó és ingatlan vagyonát, hogy abból kártalanítsák a becsapott befektetőket. Az eladásokból azonban a sikkasztott vagyon töredéke sem térül meg.

Nem áprilisi tréfa, tényleg elkezdték lefoglalni a szövetségi hatóságok Madoff vagyonát. Első körben a 70 éves üzletember - ha lehet rá ezt a kifejezést alkalmazni - Palm Beach-i palotáját, klasszikus yachtját és egy kisebb hajót foglaltak le.


Nagyobb térképre váltás
A sűrű sövénnyel a külvilágtól elzárt öt hálószobás villán kicserélték a zárakat, a benne található tárgyakról pedig leltárt készítettek. A villa jelenlegi becsült értéke 9,3 millió dollár, pedig 1994-ben még alig 3,8 millióért vette Madoff a felesége nevére. Amennyiben azonban megérkezik a bírósági végzés, a ház megszűnik Madoff tulajdona lenni. Szintén lefoglalták Madoff 1969-ben épült hajóját az 55 lábas, 2,2 millió dollárra tartott Bullt és egy kisebb, 24 láb hosszú motorost.

Madoff vagyona szép lassan elenyészhet, amennyiben az ügyészségi indítványokat helybenhagyják. A manhattani otthona, melyben jelenleg házi őrizet alatt áll, 7,0 millió dollárt ér körülbelül. Ezen felül van egy egymilliós háza Franciaországban, a Cap d'Antibes-on és egy hárommilliós nyaralója Long Island-en. A házak berendezése bútorok, műkincsek formájában becslések szerint 10 millió dollárt érhet. A család ügyvédjei mindent megtesznek, hogy megtartsák a manhattani apartmant és mintegy 62 millió dollárnyi értékpapírt a feleség számára.

Ha azonban még ezeket is lefoglalja a hatóság, Madoff vagyona akkor sem tudja fedezni az általa okozott kárt, melyről még mindig nem tudni, mekkora is valójában. Az első, 50 milliárd dolláros becslés valószínűleg túlzó, a legutolsó becslések 17-20 milliárd dollárról szólnak. A család vagyona 126 milliárd dollárra tehető, Madoff befektetési cégében alig 700 dollár maradt. Ez pedig mindent összevéve alig 4-5 százalékát teszi ki az okozott kárnak.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?