21 °C Budapest

Lefoglalták Madoff palotáját, de semmire sem elég

2009. április 2. 12:30

A szövetségi nyomozó hatóságok elkezdték lefoglalni a világ legnagyobb csalójaként emlegetett Bernard Madoff ingó és ingatlan vagyonát, hogy abból kártalanítsák a becsapott befektetőket. Az eladásokból azonban a sikkasztott vagyon töredéke sem térül meg.

Nem áprilisi tréfa, tényleg elkezdték lefoglalni a szövetségi hatóságok Madoff vagyonát. Első körben a 70 éves üzletember - ha lehet rá ezt a kifejezést alkalmazni - Palm Beach-i palotáját, klasszikus yachtját és egy kisebb hajót foglaltak le.


Nagyobb térképre váltás
A sűrű sövénnyel a külvilágtól elzárt öt hálószobás villán kicserélték a zárakat, a benne található tárgyakról pedig leltárt készítettek. A villa jelenlegi becsült értéke 9,3 millió dollár, pedig 1994-ben még alig 3,8 millióért vette Madoff a felesége nevére. Amennyiben azonban megérkezik a bírósági végzés, a ház megszűnik Madoff tulajdona lenni. Szintén lefoglalták Madoff 1969-ben épült hajóját az 55 lábas, 2,2 millió dollárra tartott Bullt és egy kisebb, 24 láb hosszú motorost.

Madoff vagyona szép lassan elenyészhet, amennyiben az ügyészségi indítványokat helybenhagyják. A manhattani otthona, melyben jelenleg házi őrizet alatt áll, 7,0 millió dollárt ér körülbelül. Ezen felül van egy egymilliós háza Franciaországban, a Cap d'Antibes-on és egy hárommilliós nyaralója Long Island-en. A házak berendezése bútorok, műkincsek formájában becslések szerint 10 millió dollárt érhet. A család ügyvédjei mindent megtesznek, hogy megtartsák a manhattani apartmant és mintegy 62 millió dollárnyi értékpapírt a feleség számára.

Ha azonban még ezeket is lefoglalja a hatóság, Madoff vagyona akkor sem tudja fedezni az általa okozott kárt, melyről még mindig nem tudni, mekkora is valójában. Az első, 50 milliárd dolláros becslés valószínűleg túlzó, a legutolsó becslések 17-20 milliárd dollárról szólnak. A család vagyona 126 milliárd dollárra tehető, Madoff befektetési cégében alig 700 dollár maradt. Ez pedig mindent összevéve alig 4-5 százalékát teszi ki az okozott kárnak.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm