K-Európa: a kaszinók bezzeg mennek

2009. április 29. 13:02

Miközben a válság végigdübörgött Kelet-Közép-Európán, állások százezreit tüntetve el, addig a szerencsejáték-piacon alig érződött meg a recessziós nyomás - legalábbis a Trans World Corporation szerint.

A legnagyobb amerikai kaszinóüzemeltetők, mint az MGM Mirage vagy a Wynn Resorts egymás után jelentetik meg borús hangvételű beszámolóikat és előrejelzéseiket a szerencsejátékok piacáról, a forgalom Amerikában drasztikusan zuhan vissza. Ehhez képest a a kelet-európai kaszinókban utazó Trans World Corporation nem csak optimista, de újabb fejlesztésekbe kezdene.

A társaság öt kaszinót üzemeltet, jellemzően kelet-közép-európai országok nyugati határain. Két kaszinó található a német-cseh határon, kettő a cseh-osztrák határon, a kakukktojás pedig Splitben, Horvátországban. A TWOC az utóbbi öt évben nyereséges tudott lenni, sőt a tavalyi nehéz évben is 8 százalékkal tudta növelni forgalmát.

Az "American Chance Casinos" névre hallgató lánc egyes tagjai mind-mind a XX. század Amerikájának egy-egy emblematikus időszakához és térségéhez kötődnek, mivel a lakberendezők véleménye szerint az európaiak legalább annyira bele vannak még mindig habarodva az amerikai életérzésbe, amennyire a tengerentúli lakosság tudja ajnározni az öreg kontinens báját. Ennek jegyében készült kaszinő a húszas évek Chicagoját idézve vagy Miami Beach-et az ötvenes évek derekán, amikor a Van aki forrón szereti is című örök klasszikus is

A társaság azonban nem elégszik meg ennyivel. A kaszinók közvetlen tőszomszédságában szállodákat is nyitna, kihasználva az együttműködésből fakadó szinergiákat. Ezen felül számos üzemeltetési megkeresést kaptak, kaszinóktól, hotelektől és night cluboktól, amelyek mind színesíthetik és szélesíthetik a cég portfólióját.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem