16 °C Budapest

K-Európa: a kaszinók bezzeg mennek

2009. április 29. 13:02

Miközben a válság végigdübörgött Kelet-Közép-Európán, állások százezreit tüntetve el, addig a szerencsejáték-piacon alig érződött meg a recessziós nyomás - legalábbis a Trans World Corporation szerint.

A legnagyobb amerikai kaszinóüzemeltetők, mint az MGM Mirage vagy a Wynn Resorts egymás után jelentetik meg borús hangvételű beszámolóikat és előrejelzéseiket a szerencsejátékok piacáról, a forgalom Amerikában drasztikusan zuhan vissza. Ehhez képest a a kelet-európai kaszinókban utazó Trans World Corporation nem csak optimista, de újabb fejlesztésekbe kezdene.

A társaság öt kaszinót üzemeltet, jellemzően kelet-közép-európai országok nyugati határain. Két kaszinó található a német-cseh határon, kettő a cseh-osztrák határon, a kakukktojás pedig Splitben, Horvátországban. A TWOC az utóbbi öt évben nyereséges tudott lenni, sőt a tavalyi nehéz évben is 8 százalékkal tudta növelni forgalmát.

Az "American Chance Casinos" névre hallgató lánc egyes tagjai mind-mind a XX. század Amerikájának egy-egy emblematikus időszakához és térségéhez kötődnek, mivel a lakberendezők véleménye szerint az európaiak legalább annyira bele vannak még mindig habarodva az amerikai életérzésbe, amennyire a tengerentúli lakosság tudja ajnározni az öreg kontinens báját. Ennek jegyében készült kaszinő a húszas évek Chicagoját idézve vagy Miami Beach-et az ötvenes évek derekán, amikor a Van aki forrón szereti is című örök klasszikus is

A társaság azonban nem elégszik meg ennyivel. A kaszinók közvetlen tőszomszédságában szállodákat is nyitna, kihasználva az együttműködésből fakadó szinergiákat. Ezen felül számos üzemeltetési megkeresést kaptak, kaszinóktól, hotelektől és night cluboktól, amelyek mind színesíthetik és szélesíthetik a cég portfólióját.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?