20 °C Budapest

K-Európa: a kaszinók bezzeg mennek

2009. április 29. 13:02

Miközben a válság végigdübörgött Kelet-Közép-Európán, állások százezreit tüntetve el, addig a szerencsejáték-piacon alig érződött meg a recessziós nyomás - legalábbis a Trans World Corporation szerint.

A legnagyobb amerikai kaszinóüzemeltetők, mint az MGM Mirage vagy a Wynn Resorts egymás után jelentetik meg borús hangvételű beszámolóikat és előrejelzéseiket a szerencsejátékok piacáról, a forgalom Amerikában drasztikusan zuhan vissza. Ehhez képest a a kelet-európai kaszinókban utazó Trans World Corporation nem csak optimista, de újabb fejlesztésekbe kezdene.

A társaság öt kaszinót üzemeltet, jellemzően kelet-közép-európai országok nyugati határain. Két kaszinó található a német-cseh határon, kettő a cseh-osztrák határon, a kakukktojás pedig Splitben, Horvátországban. A TWOC az utóbbi öt évben nyereséges tudott lenni, sőt a tavalyi nehéz évben is 8 százalékkal tudta növelni forgalmát.

Az "American Chance Casinos" névre hallgató lánc egyes tagjai mind-mind a XX. század Amerikájának egy-egy emblematikus időszakához és térségéhez kötődnek, mivel a lakberendezők véleménye szerint az európaiak legalább annyira bele vannak még mindig habarodva az amerikai életérzésbe, amennyire a tengerentúli lakosság tudja ajnározni az öreg kontinens báját. Ennek jegyében készült kaszinő a húszas évek Chicagoját idézve vagy Miami Beach-et az ötvenes évek derekán, amikor a Van aki forrón szereti is című örök klasszikus is

A társaság azonban nem elégszik meg ennyivel. A kaszinók közvetlen tőszomszédságában szállodákat is nyitna, kihasználva az együttműködésből fakadó szinergiákat. Ezen felül számos üzemeltetési megkeresést kaptak, kaszinóktól, hotelektől és night cluboktól, amelyek mind színesíthetik és szélesíthetik a cég portfólióját.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?