26 °C Budapest

K-Európa: a kaszinók bezzeg mennek

2009. április 29. 13:02

Miközben a válság végigdübörgött Kelet-Közép-Európán, állások százezreit tüntetve el, addig a szerencsejáték-piacon alig érződött meg a recessziós nyomás - legalábbis a Trans World Corporation szerint.

A legnagyobb amerikai kaszinóüzemeltetők, mint az MGM Mirage vagy a Wynn Resorts egymás után jelentetik meg borús hangvételű beszámolóikat és előrejelzéseiket a szerencsejátékok piacáról, a forgalom Amerikában drasztikusan zuhan vissza. Ehhez képest a a kelet-európai kaszinókban utazó Trans World Corporation nem csak optimista, de újabb fejlesztésekbe kezdene.

A társaság öt kaszinót üzemeltet, jellemzően kelet-közép-európai országok nyugati határain. Két kaszinó található a német-cseh határon, kettő a cseh-osztrák határon, a kakukktojás pedig Splitben, Horvátországban. A TWOC az utóbbi öt évben nyereséges tudott lenni, sőt a tavalyi nehéz évben is 8 százalékkal tudta növelni forgalmát.

Az "American Chance Casinos" névre hallgató lánc egyes tagjai mind-mind a XX. század Amerikájának egy-egy emblematikus időszakához és térségéhez kötődnek, mivel a lakberendezők véleménye szerint az európaiak legalább annyira bele vannak még mindig habarodva az amerikai életérzésbe, amennyire a tengerentúli lakosság tudja ajnározni az öreg kontinens báját. Ennek jegyében készült kaszinő a húszas évek Chicagoját idézve vagy Miami Beach-et az ötvenes évek derekán, amikor a Van aki forrón szereti is című örök klasszikus is

A társaság azonban nem elégszik meg ennyivel. A kaszinók közvetlen tőszomszédságában szállodákat is nyitna, kihasználva az együttműködésből fakadó szinergiákat. Ezen felül számos üzemeltetési megkeresést kaptak, kaszinóktól, hotelektől és night cluboktól, amelyek mind színesíthetik és szélesíthetik a cég portfólióját.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem