20 °C Budapest

Hihetetlen! Kaszinózásra ad kölcsönt a megmentett bank!

2009. március 23. 12:30

Miközben a sajtó, a szabályozó szervezetek, és a politikusok világszerte egyaránt a felelős költekezésre próbálják meg rábírni a lakosságot, az állam által megmentett - és mostanra nagyrészt állami tulajdonba került - Lloyds TSB hitelkártyája kaszinózásra is használható.

A bank által körbeküldött levél szerint a kártyatulajdonosok a hitelkeret ötven százalékáig vehetnek fel készpénzt, vagy végezhetnek készpénzhez kötődő tranzakciókat, mint amilyen a valutavásárlás, a szerencsejáték, vagy zsetonok vásárlása egy kaszinóban. A Lloyds az ilyen jellegű tranzakciókért 24,9 százalékos éves kamatot számol fel - miközben a brit alapkamat mindössze fél százalék.

A munkanélküliséggel és háztartási eladósodottsággal küzdő országban hamar kitört a botrány a hír hallatán, hiszen a legtöbben nem erre számítanának egy magát felelősnek kikiáltó pénzintézettől. A Lloyds szóvivője szerint azonban a szerencsjáték pusztán a készpénzforgalomhoz köthető tevékenységek egyike, melyért külön kamatot számolnak fel, ezért kellett feltüntetni az ismertetőben. Azt azonban elismerték, hogy tényleg úgy tűnhet, mintha bátorítanák az ügyfeleket az efféle tevékenységre.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07