20 °C Budapest

Erre vártunk: végre Magyarországon is lehet bingózni!

2009. április 2. 15:45

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Bingo szerencsejáték megérkezett Magyarországra. 2009. április 1-jétől egyelőre egy helyen, a budapesti Sugár Üzletközpontban lehet bingózni, de annak sikerétől függően az év végéig akár több fővárosi és vidéki Bingo terem is nyílhat, ahol a Szerencsejáték Zrt. új játéka hozzáférhető lesz.

A játék szervezője a Szerencsejáték Zrt, míg üzleti partnere, a Game World, üzemeltetőként vesz részt az koprodukcióban. A magyar állami szerencsejáték szervező, a Szerencsejáték Zrt. megalakulása, 1991 óta folyamatosan bővíti termékpalettáját. Legutóbb 2008 áprilisában az interneten játszható Tippmax játékot vezette be. Hazánk legnagyobb elektronikus nyerőterem-hálózata, a Game World cégcsoport az elmúlt 15 évben mindig arra törekedett, hogy a lehető legkomplexebb szórakozási lehetőséget nyújtsa vendégei számára. 2009. április 1-jétől a már meglévő játék paletta tovább bővül, hiszen a két cég együttműködése hazánkba is elhozta az egykor oly népszerű Bingo játékot.

A Bingo most több szinten is vérfrissítést hozhat a magyar játék-életbe. Az élőjáték lehetőségek ugyanis jelen pillanatban annyira beszűkültek, hogy a fővárosban, vagy a környékén is legfeljebb két lehetőség áll annak kedvelőinek rendelkezésére.


Fotó: FényPont-Média


A Bingo hangulata az imént említett élőkaszinókét is felülmúlja, egyszerűen azért, mert itt nem a bank ellen játszanak a játékosok, hanem egymással és a nyereményért. A Bingo egy olyan kulturált szórakozási lehetőséget teremt, mely sokkal inkább közösségi játék, jó hangulattal, vidámsággal, rengeteg izgalommal, amit mindenki játszhat, legyen az akár mozi előtt, munka után gyakorlatilag bármikor, amikor kikapcsolódásra vágyik. A Bingoval egy hiányjáték jelenik meg a magyar piacon, hiszen a környező országokban, sőt világszerte óriási sikernek örvend, így valószínű, hogy a magyar közönség is gyorsan megszereti majd.

"Bár bő másfél évtizede már volt Magyarországon Bingo, de azt teljesen más rendszerben lehetett játszani, és 1996-ban megszűnt. A most induló játékot jelenleg kizárólag egyetlen helyen, a budapesti Sugár Üzletközpontban találhatják meg az érdeklődők" - mondta Répás Annamária, a Game World cégcsoport marketingigazgatója.

A magyarországi Bingo elindulásának előkészületei közel egy évet vettek igénybe. Ám ha a játék sikeres lesz, igazán felgyorsulnak az események, mert akkor több Bingo terem megnyitását is tervezik országszerte.

"Nehéz előre jósolni, hogy mennyire lesz népszerű egy új játék Magyarországon, de úgy vélem, a Bingo nemzetközi sikere miatt nem alaptalan a remény: itthon is gyorsan megszeretik az emberek. Az új játéknak vélhetően új közönsége lesz, nem tartunk attól, hogy a lottózókban játszható szerencsejátékok, illetve a kaszinók közönségét elvonja." - tette hozzá Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07