Távfűtés korszerűbben: sokat segíthet a Főtáv

2009. április 20. 09:30

Átlagosan 17 százalékos megtakarítás is elérhető azokban a távfűtéses lakásokban, ahol korszerűsítik a fűtésrendszert. Az egyedi szabályozás egyre több épületben válik elérhetővé, Budapesten is.

Az ÖKOPlusz program keretében újabb házban sikerült lefaragni a távfűtés költségeiből: azokban az épületekben, ahol a fűtésrendszert korszerűsítették és egyedi szabályozókkal látták el a radiátorokat, éves szinten 17 százalékos megtakarítást értek el. Egy most korszerűsített X. kerületi tízemeletes panelházban átlagon felüli, 22 százalékos volt a megtakarítás.

A lakásonkénti felújítás átlagos költsége 150 ezer forint, amelynek felét az állam állja. A rendszert felújító lakóknak további kedvezmény, hogy a Főtáv 10 százalékos alapdíjkedvezményt biztosít, 2008 januárjáig visszamenőleg.

A társaság helyszíni bejárás során az ajánlatot és az állami támogatáshoz szükséges pályázatot is elkészíti. Igény esetén az önrész finanszírozásában is közreműködik, és radiátorcserét is biztosít a programban részt vevő fogyasztóknak, méghozzá a piacinál 40 százalékkal kedvezőbb áron. A kedvezményekkel a ráfordítás 2-4 év alatt megtérül.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?