25 °C Budapest

Tűz a 3-as metrón: elindult a forgalom

2009. április 17. 08:45

Tűz ütött ki egy szerelvényen a metró 3-as vonalán pénteken kora reggel. A Dózsa György úti megállóban a kocsikat összekötő kábelek gyulladtak ki -írja az Index. 

 

A legfrisseb hírek szerint a metrók már járnak, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

 

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a baleset reggel fél hét után néhány perccel történt. A műszaki hiba egy Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvényt sújtott. Az utasokat kimenekítették, senki nem sérült meg.

Egy másik szerelvényt is ki kellett állítani a forgalomból: Az egyik kocsi a Deák téren füstölni kezdett, de tűz itt nem volt, eloltani sem kellett. Mivel az előző esemény miatt a szakasz le volt zárva, a metrót áttolták az Arany János utcai megállóba. A tűz illetve a füstölés okát még nem
találták meg, a két szerelvényekt a 3-as metró Kőér utcai telephelyére vitték, ott vizsgálják őket. A BKV szerint az egymás utáni két eset miatt felmerülhet a szándékosság is.

A baleset hatalmas fennakadásokat okozott, tömegek vártak a pótlóbuszokra. A metrószerelvények a járható szakaszon lépésben haladtak, ami tovább fokozta a torlódást.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?