27 °C Budapest

A világ legdrágább nedűje: 595 millió egy palackért!

Pénzcentrum
2009. április 6. 16:00

2,75 millió dollárba, vagyis több mint 595 millió forintba kerül a világ legdrágább pezsgőjének titulált, 12 literes salmanazar, melyet Leon Verres divatdiktátor cége dobott piacra.

A "Le Billionaire Champagne" névre keresztelt pezsgőre közel három évet kellett várniuk a Leon Verres Luxury Group törzsvásárlóinak, mely a világ legdrágább Salmanazarja (ez a 9 literes pezsgőspalack méret elnevezése).

Verres nem csak a belbecsre, de a külcsínre is sokat adott, a palackot ugyanis több száz apró gyémánt borítja, melyből összesen ötöd dobnak piacra. Nem sok esély van azonban már hozzájutni a különleges italhoz, ugyanis az öt palackból négyet már lefoglaltak maguknak, orosz, kínai és dubai milliárdosok, így már csak egy üveg vár gazdára.

Ezt az utolsó palackot világkörüli turnéra is viszik, majd végül árverésre bocsátják, és az abból befolyt bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Persze Verres jó üzletember lévén nem csak ebből az öt üvegből próbál hasznot húzni. A kisebb pénztárcával rendelkezők számára is elkészítette pezsgőjét, A "Le Billionaire Champagne" 0,75 literes verzióját, amely 2750 dollárba (595 ezer forint) kerül majd.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem