18 °C Budapest

Hol vehet a legdrágábban ingatlant?

2009. március 24. 11:00

A legdrágább hely ingatlanvásárlás szempontjából jelenleg Monaco: a törpeállam Londont ütötte ki az első helyről.

Monaco- ban ugyanis a négyzetméterenkénti ár az 50 ezer eurót, azaz 15 millió forintot is elérheti. A második helyezett Londonban ezzel szemben csak 28 ezer euró (8,3 millió forint) a legdrágább lakások négyzetméterenkénti ára, Manhattan- ben ez a szám csupán 16 ezer euró (4,7 millió forint).

Egy nemrég készült felmérés szerint az ingatlanok értéke 17 százalékkal esett Londonban, és 25 százalékkal Hong Kong-ban.

Az irreálisnak tűnő ingatlanárak nem véletlenül ilyen magasak: Monaco- ban nincs jövedelemadó, a társasági adó alacsony, ezáltal adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára.

Ugyanakkor Monaco az utolsó jelentős adóparadicsomként nemrég csatlakozott azon területek sorához, amelyek enyhítenek az adótitkon, és csatlakoznak a bankszámlák adatainak cseréjéről szóló nemzetközi megállapodásokhoz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Monaco -más adóparadicsomokkal együtt- el akarja kerülni azt, hogy az adócsalóknak menedéket nyújtók feketelistáján szerepeljen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?