1 °C Budapest

A legdrágább domain nevek: a sex.com nincs a top 10-ben!

2009. március 6. 13:30

A világ 10 legdrágább internetes azonosítója összesen 11 milliárd forintot ér, pedig a sex.com még nincs is köztük. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

Néhány napja a Toys 'R' Us játékkereskedelmi világcég eladta a toys.com (játék.com) domain nevet, nem kevesebb, mint 5,1 millió dollárért. Szakértők szerint még így is túl olcsón szabadultak meg az azonosítótól, ugyanakkor ezzel a toys.com bekerült a top 10 legdrágább internetesazonosítónevek előkelő rangsorába.


Az igazán sikeres nevek azok, amelyek masszív kulcsszavakat tartalmaznak, olyanokat, ami mindennapi szükségleteinkhez adhat segítséget. Az is fontos, hogy a név könnyen megjegyezhető legyen, tehát a legjobb, ha azt a szót kell beírnunk a böngészőbe, ami az adott témáról először eszünkbe jut.

A Domain Name Journal szaklap 2003-tól tartja számon az azonosítók értékeit. Azonban mint azt Ron Jackson, a lap kiadója és főszerkesztője elmondta, meglehetősen nehéz megítélni egy név értékét: sok értékesítésnél nem üzleti érdekekből nem hozzák nyilvánosságra a részleteket, sokszor nem cask készpénzért, hanem például csereügyletekkel értékesítenek egy-egy domaint. A Domain Name Journal ezért cask azokat az értékesítéseket veszi alapul a lista elkészítésében, amelyek tisztán készpénzes kifizetések voltak.

Így lehetséges, hogy nem került a listára a sex.com (amit állítólag 12,5 millióért kelt el), a 7,5 milliós business.com (üzlet.com), és a 3 millió dollárt érő wine (bor).com.

Íme, a hivatalos top 10-es lista:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lista első helyén szereplő fund.com (tőke.com) fő porfilja a pénzügyi információszolgáltatás és a befektetési tanácsadás. A porn.com (pornó.com) a világ legnépszerűbb szexuális tartalmakat bemutató honlapjaként reklámozza magát, míg a dobogó harmadik fokán álló diamonds.com (gyémántok.com) nevéből adódóan ékszerkereskedelemmel foglalkozik.

A tízes lista domain neveinek összértéke 45 millió dollárt, azaz mintegy 11,2 millárd forintot tesz ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59