18 °C Budapest

Szemétteleppé változik a Tesco: bátran ott lehet hagyni a felesleget

2009. április 1. 12:00

Néhány brit Tescoban tesztjelleggel arra kérik a vásárlókat, hogy az általuk feleslegesnek tartott fóliákat, kartonokat, zacskókat hagyják ott a kasszák mellett elhelyezett gyűjtőkben. Az akciótól azt remélik, csökkenthető lesz a jövőben a csomagolóanyagok mennyisége.

A kezdeményezés mától hat hétig él Guilford, Surrey, Ilminster és Somerset Tescóiban, amiről hangsúlyozza is a cég, hogy csak átmeneti jelleggel működik majd, hogy felmérjék a fogyasztók vélekedését a megfelelő csomagolóanyag-mennyiséget illetően.

A cég energiaügyi, hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási részlegének vezetője elmondta: tisztában vannak vele, hogy vásárlóik igénylik a segítségnyújtást a hulladékok újrahasznosításában, és maguk is fontosnak tartják a szemétkérdést, ezzel a projekttel tehát két legyet ütnek egy csapásra.

Az otthagyott műanyagok, kartonok, melyekkel a gyümölcsöket, tojásokat, fogkrémeket védik, nagyrészt újrahasznosítható hulladékok, melyeket a vásárlók általában a lakásukba sem visznek be, és máris kukára kerülnek. Most azonban haza se kell vinniük, már fizetés után kidobhatják, elszállításáról pedig a Tesco gondoskodik.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem