3 °C Budapest

Szemétteleppé változik a Tesco: bátran ott lehet hagyni a felesleget

2009. április 1. 12:00

Néhány brit Tescoban tesztjelleggel arra kérik a vásárlókat, hogy az általuk feleslegesnek tartott fóliákat, kartonokat, zacskókat hagyják ott a kasszák mellett elhelyezett gyűjtőkben. Az akciótól azt remélik, csökkenthető lesz a jövőben a csomagolóanyagok mennyisége.

A kezdeményezés mától hat hétig él Guilford, Surrey, Ilminster és Somerset Tescóiban, amiről hangsúlyozza is a cég, hogy csak átmeneti jelleggel működik majd, hogy felmérjék a fogyasztók vélekedését a megfelelő csomagolóanyag-mennyiséget illetően.

A cég energiaügyi, hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási részlegének vezetője elmondta: tisztában vannak vele, hogy vásárlóik igénylik a segítségnyújtást a hulladékok újrahasznosításában, és maguk is fontosnak tartják a szemétkérdést, ezzel a projekttel tehát két legyet ütnek egy csapásra.

Az otthagyott műanyagok, kartonok, melyekkel a gyümölcsöket, tojásokat, fogkrémeket védik, nagyrészt újrahasznosítható hulladékok, melyeket a vásárlók általában a lakásukba sem visznek be, és máris kukára kerülnek. Most azonban haza se kell vinniük, már fizetés után kidobhatják, elszállításáról pedig a Tesco gondoskodik.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?