Összefog a Metro és a Tesco

2009. március 27. 11:30

Minden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása kialszik egy órára a klímavédelem érdekében, a Tesco pedig három hipermarketje frontvilágítását kapcsolja le szombaton este fél 9-től.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydney-ből indult, akkor 2,2 millió üzleti vállalkozás és család gondolta úgy, hogy egy órára lekapcsolja a világítást. A mozgalom - melynek legfőbb célja a természet megóvása és bolygónk jövőjének biztosítása -, nemzetközivé nőtte ki magát az elmúlt években, a támogatók száma napról-napra növekszik.

Magyarországon a Tesco és a Metro is csatlakozik a globális fenntarthatósági mozgalomhoz.

A Tesco szombaton este három nagy hipermarketje - a Fogarasi úti, az Aréna Plázában található és budaörsi- frontvilágítását 20 óra 30 perctől 21 óráig lekapcsolja.

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. felelős vállalatként számos lépést tesz a környezeti terhelés csökkentése érdekében; kezdve a környezetbarát építési-kivitelezési technológiák alkalmazásán, túl a szelektív hulladékgyűjtésen és visszaváltáson, egészen a környezetbarát bevásárló táskák bevezetéséig. A Föld Órája akcióhoz való csatlakozásunkkal szeretnénk felhívni vásárlóink és a gazdasági élet valamennyi szereplőjének figyelmét az egyéni felelősségvállalás fontosságára", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Metro minden magyarországi áruházának oszlopvilágítása is kialszik egy órára szombat este a klímavédelem érdekében.

"A Föld óráját igen jó kezdeményezésnek tartjuk, annak érdekében, hogy minden fogyasztó tudatosabban védje környezetét, csökkentse a káros anyag kibocsátást és törekedjen az energiatakarékos és ezzel környezetbarát megoldások használatára." - mondta José María Cervera a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem