Összefog a Metro és a Tesco

2009. március 27. 11:30

Minden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása kialszik egy órára a klímavédelem érdekében, a Tesco pedig három hipermarketje frontvilágítását kapcsolja le szombaton este fél 9-től.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydney-ből indult, akkor 2,2 millió üzleti vállalkozás és család gondolta úgy, hogy egy órára lekapcsolja a világítást. A mozgalom - melynek legfőbb célja a természet megóvása és bolygónk jövőjének biztosítása -, nemzetközivé nőtte ki magát az elmúlt években, a támogatók száma napról-napra növekszik.

Magyarországon a Tesco és a Metro is csatlakozik a globális fenntarthatósági mozgalomhoz.

A Tesco szombaton este három nagy hipermarketje - a Fogarasi úti, az Aréna Plázában található és budaörsi- frontvilágítását 20 óra 30 perctől 21 óráig lekapcsolja.

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. felelős vállalatként számos lépést tesz a környezeti terhelés csökkentése érdekében; kezdve a környezetbarát építési-kivitelezési technológiák alkalmazásán, túl a szelektív hulladékgyűjtésen és visszaváltáson, egészen a környezetbarát bevásárló táskák bevezetéséig. A Föld Órája akcióhoz való csatlakozásunkkal szeretnénk felhívni vásárlóink és a gazdasági élet valamennyi szereplőjének figyelmét az egyéni felelősségvállalás fontosságára", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Metro minden magyarországi áruházának oszlopvilágítása is kialszik egy órára szombat este a klímavédelem érdekében.

"A Föld óráját igen jó kezdeményezésnek tartjuk, annak érdekében, hogy minden fogyasztó tudatosabban védje környezetét, csökkentse a káros anyag kibocsátást és törekedjen az energiatakarékos és ezzel környezetbarát megoldások használatára." - mondta José María Cervera a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?