17 °C Budapest

Összefog a Metro és a Tesco

2009. március 27. 11:30

Minden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása kialszik egy órára a klímavédelem érdekében, a Tesco pedig három hipermarketje frontvilágítását kapcsolja le szombaton este fél 9-től.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydney-ből indult, akkor 2,2 millió üzleti vállalkozás és család gondolta úgy, hogy egy órára lekapcsolja a világítást. A mozgalom - melynek legfőbb célja a természet megóvása és bolygónk jövőjének biztosítása -, nemzetközivé nőtte ki magát az elmúlt években, a támogatók száma napról-napra növekszik.

Magyarországon a Tesco és a Metro is csatlakozik a globális fenntarthatósági mozgalomhoz.

A Tesco szombaton este három nagy hipermarketje - a Fogarasi úti, az Aréna Plázában található és budaörsi- frontvilágítását 20 óra 30 perctől 21 óráig lekapcsolja.

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. felelős vállalatként számos lépést tesz a környezeti terhelés csökkentése érdekében; kezdve a környezetbarát építési-kivitelezési technológiák alkalmazásán, túl a szelektív hulladékgyűjtésen és visszaváltáson, egészen a környezetbarát bevásárló táskák bevezetéséig. A Föld Órája akcióhoz való csatlakozásunkkal szeretnénk felhívni vásárlóink és a gazdasági élet valamennyi szereplőjének figyelmét az egyéni felelősségvállalás fontosságára", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Metro minden magyarországi áruházának oszlopvilágítása is kialszik egy órára szombat este a klímavédelem érdekében.

"A Föld óráját igen jó kezdeményezésnek tartjuk, annak érdekében, hogy minden fogyasztó tudatosabban védje környezetét, csökkentse a káros anyag kibocsátást és törekedjen az energiatakarékos és ezzel környezetbarát megoldások használatára." - mondta José María Cervera a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?