24 °C Budapest

Mit ér a barátság? Lehet, hogy egy hamburgert sem

Pénzcentrum
2009. január 9. 14:00

A Facebook kis alkalmazásokat lelkesen befogadó felülete rövid élete során is kismillió marketingkampánynak adott már otthon, a Burger Kingnek azonban sikerült csavarnia egyet az unalomig ismert kliséken.

A gyorsétterem-lánc Whopper Sacrifice alkalmazása ingyenes hamburgerre jogosító kupont ad ajándékba, ha a felhasználó 10 ismerőst töröl barátai listájáról. A miniprogram ráadásul nemcsak regisztrálja az "áldozatokat", de közzé is teszi az üzenőfalon, ki kit áldozott fel egy hamburgerért.

Az alkalmazás - azon túl, hogy szerintünk rendkívül vicces - abszolút kifordítja a szociális hálózatok íratlan alapszabályát, melyek szerint gyűjtsünk minél több barátot. A barátok ismerősök gyűjtése ugyanis ingyenes, azonban az akcióban tökéletesen kiderül, ki az, aki egy tized Whoppert sem ér a szemünkben, vagyis feláldozhatóvá válik. Az akció saját odalának statiszitikái szerint eddig több mint 50 ezer kapcsolat alakult át hamburgerré a Facebookon.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm