A mobilszolgáltatók visszaadják a kártyás ügyfelek pénzét

2009. március 6. 16:00

A szlovákiai mobilszolgáltatók elkezdték visszaadni azon kártyás ügyfeleik egyenlegét, akik az érvényességi idő alatt nem tudták letelefonálni a rendelkezésre álló összeget, ezért a korábbi gyakorlat szerint elvesztették azt. Az igazságügyi minisztérium és a fogyasztóvédelmi szövetség februárban indított pert az Orange és a T-Mobile ellen a szerintük törvényellenes gyakorlat miatt -írja a bumm.sk hírportál.

Jelenleg nagyjából 2,5 millió kártyás ügyfél van Szlovákiában, akik bármikor feltölthetik kártyájukat, viszont - szolgáltatótól és csomagtól függően - csak 3-12 hónapig használhatják fel pénzüket, ezután az elvész. Stefan Harabin igazságügyi miniszter szerint ezzel korlátozzák az ügyfeleket abban, hogy szabadon eldönthessék, mikor használják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Engedve a minisztérium nyomásának, az Orange mobilszolgáltató február 17-e óta az elveszett egyenleget immár automatikusan visszaadja kártyás ügyfeleinek. Erre azonban csak azt követően kerül sor, ha az ügyfél újra feltölti kártyáját.

A jövő héttől a T-Mobile is hasonló gyakorlatot vezet be, míg a Telefónica O2 már tavaly novembertől adja vissza az "eltűnő" kártyafeltöltési összegeket.

A miniszter szerint még ez sem elég, mivel az ügyfeleket így is további fizetésre kényszerítik, hogy ne vesszen el korább egyenlegük. Úgy véli, az egyenleg akkor sem veszhet el, ha a kártya érvényességét veszti. A miniszter szerint ilyen esetben az a megoldás, ha szolgáltató visszaadja az ügyfelek pénzét, például számlájára utalja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A fogyasztóvédelmi szövetség ezek után sem kívánja visszavonni keresetét, mivel azt szeretnék, ha az emberek soha, semmi módon nem veszthetnék el egyenlegüket, valamint azt is, ha a mobilszolgálatatók visszaadnák az összes pénzt, amit eddig jogtalanul elvettek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem