3 °C Budapest

Nagy bukta lehet az idei Oscar-díjátadó

2009. február 20. 15:00

A szervezők és a gálát közvetítő TV-csatorna is tart a ma esti Oscar-díjátadótól: lehet, hogy a nézettség a tavalyi mélypontot is alulmúlja. Pedig a szervezők még a világ legvonzóbb férfiját is bevetik...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár a filmakadémia díjait az egész világon nagy érdeklődés kíséri, az Oscar- gálák elsősorban az amerikai TV- nézők figyelmére tartanak számot. Idén azonban a legtöbb, díjra jelölt mozi nem tartozik a közönségfilm kategóriába, több, győzelemre esélyes színész pedig alig-alig ismert a tengerentúli közönség nagy része számára.

Így könnyen lehet, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lesz túl sikeres az Oscar: 2008-ban - amikor John Stewart humorista vezette a műsort- a díjátadó történelmének legalacsonyabb nézettségét produkálta. Ugyanakkor az idei arányokat javíthatja, hogy az est házigazdája a hagyományokkal ellentétben nem humorista, hanem a világ legvonzóbb férfijának választott ausztrál színész, Hugh Jackman lesz.

Az Akadémia becslései szerint évente mintegy 1 milliárdan kísérik figyelemmel az eseményt. A ceremóniát 1976-ig az NBC csatorna közvetítette, később az ABC szerezte meg a közvetítés jogát. Az Oscar-gála az egyetlen díjkiosztó amit élőben közvetítenek az USA teljes területén: a show-t keleten élőben adják, nyugaton pedig 3 órával késleltetve.

A díjátadót Magyarországon az RTL Klub közvetíti élőben, hétfőn hajnali 2 órától (keleten és nyugaton egyaránt).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20