Nem vicc! - 40 éve zabáljuk a Big Mac-et...

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 13:01

A világon mindenfelé ünneplik a ma negyven éves Bic Mac hamburgert, amely a Coca-Cola és a Harley-Davidson mellett a hamisítatlan amerikai életérzést nyújtja a fogyasztók milliárdjainak.

1967. augusztus 24-én történt, hogy egy Jim Delligatti nevű McDonald's étterem vezető a Pennsylvaniai Uniontown-ban Big Mac néven három emeletes burgert kezdett árusítani. Egy évvel később már országszerte szerepelt a menük között és mind a mai napig megtalálható az étteremlánc kínálatában. Az idén 89 éves Delligatti és családja egy Big Mac múzeum megnyitásával teszi emlékezetessé ezt az évfordulót, amit a Pennsylvaniai North Huntingdonban találhatnak meg az érdeklődők.

A McDonald's Corp. a világ több mint 100 országában vezette be kínálatába ezt a burgert, de természetesen mindezek közül Amerikában fogy a legtöbb, nevezetesen 550 millió darab évente, ami másodpercenként 17 darabot jelent.

Az 540 kalóriát és 29 gramm zsírt tartalmazó étel egyik főszereplője volt a mindenki által ismert Super Size Me című lejáratófilmnek. A Big Mac olyannyira ismert világszerte, hogy használják vásárlóerő paritás mérésére, illetve annak kifejezésére is, hogy hol mennyit kell dolgozni a megvásárlásához.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?