11 °C Budapest

Megvan 2009 slágerterméke: környezettudatosság rulez!

Pénzcentrum
2008. december 14. 08:30

Ma már környezettudatosnak lenni a legtrendibb dolgok közé tartozik, és ha ehhez még egy olyan eszközt is találunk, amivel pénzt is spórolhatunk, már meg is van a recept az új sikertermékhez. Ez lehet jövőre a levegőből ivóvizet készítő berendezés.

Az új háztartási eszköz lehetővé teszi, hogy a szabadtéri levegő páratartalmát ivóvízzé alakítsa, méghozzá több mint 12 litert naponta.

A több mint 20 kilót nyomó, és majdan hozzávetőleg 1300 dollárba kerülő berendezés nem nevezhető épp olcsónak, de még csak forradalmian új találmánynak sem, hiszen számos hasonló termék van már piacon, azonban abban a tekintetben formabontó, hogy kifejezetten háztartások számára készült, már csak kapacitásánál fogva is.

A kanadai gyártó, az Element Four reménykedik benne, hogy az újításoknak köszönhetően terméke, a WaterMill 2009 slágerterméke lesz.

A készülék jelezni fogja azt is, ha szűrőberendezést kell cserélni benne, és addig nem is lép működésbe, amíg azt ki nem cserélik, alkalmazkodni fog környezetéhez, felismeri a levegő páratartalmát, fertőtleníti is a párát, mielőtt ivóvízzé alakítaná.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kapacitását tekintve a páratartalom 10-40 százalékát képes vízzé alakítani, azonban v30-35 százalékos pártartalom alatt nem működik. Legnagyobb hatékonysággal 69 százalékos páratartalom, és 30 celsius fok mellett működik, ekkor ugyanis több mint 12 liter vizet tud előállítani naponta.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?