Maradék az asztalokon: lefogyaszt a hitelválság?

Pénzcentrum
2008. augusztus 8. 11:00

Egy friss felmérés szerint a brit háztartások ötöde jóval kevesebb ételt dob ki azóta, hogy a hitelválság szele elérte őket, és sokkal többen is főznek otthon, mint azelőtt.

A takarékoskodók legtöbbjét a magas élelmiszerárak vezérlik, ami a megkérdezettek közel 45 százalékát még arra is rá tudta venni, hogy a hűtőben talált maradékokból állítson össze vacsorát, ami korábban nem igazán jellemezte a brit háztartásokat.

A racionalizálásra utal az a felmérés is, mely szerint idén közel 35 százalékkal több műanyag ételtárolót, szendvicses-dobozt és fagyasztós zacskót adtak el, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Sok háztartást azonban megtévesztenek az élelmiszereken található, lejáratra vonatkozó feliratok, ugyanis míg itthon általában csak a lejárat dátumát tüntetik fel, addig a brit élelmiszerekre azt is ráírják, hogy meddig számít frissnek az élelmiszer (best before date), ami után még nyugodtan fogyasztható lenne, de a legtöbben ekkor már kidobják.

Éppen ezért a Sainsbury élelmiszer áruház kampányt indított, mellyel igyekeznek lecsökkenteni az élelmiszer-pazarlást, és különböző spórolási praktikákra megtanítani a lakosságot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07