15 °C Budapest

Kína világuralomra tör

Pénzcentrum
2008. július 25. 09:30

A legfrissebb adatok szerint Kína internetes világhatalommá vált, ugyanis a hálózat felhasználóinak száma már meghaladta az Egyesült Államokban tapasztalhatót, ami azt jelenti, hogy 253 millió kínai használja az internetet a szigorú cenzúra és állami kontroll ellenére.

A China Internet Network Information Center adatai szerint a június végi adat 56 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. A növekedésnek azonban még bőven van tere, ugyanis az internet-használati arány a lakosságon belül még mindig csupán 19,1 százalék.

A Nielsen Online piackutató cég szerint az Egyesült Államokban június végén az internetet használók száma 223,1 millió fő volt, náluk viszont az internet-penetráció 71 százalékos.

A Kínai kommunista rezsim ösztönzi az internethasználatot tanulmányi és üzleti célokra, azonban szigorú kontrollt gyakorol annak érdekében, hogy az állampolgárok ne tudjanak pornográf vagy romboló tartalmú oldalakat látogatni. Nem egyszer az is előfordult, hogy börtönbe juttattak valakit azért, mert olyan tartalmú e-mailt küldött, amelyben a kormányt, illetve a rendszert kritizálta.

Nem lehet olyan honlapokat sem látogatni, amelyeket disszidensek, emberi jogi szervezetek üzemeltetnek, illetve tiltólistán vannak bizonyos médiumok is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?