14 °C Budapest

Mennyibe kerül egy felhőtlen nyaralás?

Pénzcentrum
2008. július 23. 05:40

Hogy ne legyen kínos a nyaralás A magyar alapokon nyugvó utasbiztosítás elengedhetetlen kelléke a nyaralásoknak, ha biztosra akarunk menni, helyesebben fogalmazva nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni egy idegen országban. Mai cikkünkben amellett, hogy a hagyományos utasbiztosítás főbb jellemzőit vázoljuk, megmutatjuk, mennyibe is kerül egy átlagos család nyaralása utasbiztosítási szempontból.

Mi az az utasbiztosítás és hol köthetem?

Utasbiztosítást egyáltalán nem nehéz kötni, ráadásul nem igényel semmilyen extra vizsgálatot, egészen egyszerűen elég, ha ellátogatunk az adott utazási irodába, vagy a biztosítók ügyfélszolgálatára, de akad olyan pénzváltó, ahol a valuta vásárlása mellett még ezt is megköthetjük. Manapság azonban már akár az interneten, sőt a bankautomata előtt is megköthetjük a szóban forgó biztosítást.

Sőt, gyakorta a bankkártya mellé is jár az ajándék utasbiztosítás, amely azonban általában kisebb fedezetet nyújt a különböző balesetekből fakadó károkra. A hagyományos utasbiztosítás azonban igen széles spektrumban biztosít védelmet a váratlan eseményekre, sőt már számos kiegészítő módozat is kapható a biztosítási piacon.

Az általános csomagelemek között olyanok szerepelnek, mint az egészségügyi-, a baleset-, és a poggyászbiztosítás. Bárhol bármilyen biztosítást is kötünk, soha ne felejtsük el alaposan átböngészni a feltételeket, hogy azok milyen kizárásokat tartalmaznak, azaz mikor nem teljesítenek kifizetést.

Mennyibe kerül - modellezünk

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Két utazómodellt állítunk fel annak érdekében, hogy a netrisk.hu biztosítási alkuszportál kalkulátorának segítségével kiderítsük, mennyibe is kerül egy utasbiztosítás. Az alap-paraméterek a következőek: A család négytagú, egy másfél éves és egy 6 éves kisgyermekkel, az apa 34, az anya 32 éves. A család idén augusztus 4-én kel útra, s augusztus 15-én érkezik haza. A B család ezzel ellentétben két, még gyermektelen fiatalból áll, mindketten 29 év alattiak, ők csupán egy hétre indulnak.

Alapesetben kétféle díjazást vettünk figyelembe, az alapszintű, illetve exkluzív csomagokat. Ezekben a betegségből, balesetből eredő sürgősségi orvosi kezelés, a beteg, vagy a holttest hazaszállításának, az úti okmányok pótlásának, az útipoggyász értékének költsége, baleseti halál, illetve maradandó egészségkárosodás esetén nyújtott kártérítés található (biztosítónként és csomagonként eltérő a nyújtott fedezet mértéke).

Mennyibe kerül nagy családdal?

"A" család

Nem árt tudni, hogy több biztosító is kínál családi-, vagy gyermek-kedvezményeket, azonban ezek esetenként alacsonyabb fedezettel is párosulhatnak. Nézzük azonban mennyibe kerül az "A" család biztosítása, ha Európába indulnak, kocsival, vagy anélkül.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem