78 milliót fizetett a cári egyenruháért!

Pénzcentrum
2008. július 25. 09:15

Az orosz milliárdosokkal rendkívül nehéz felvenni a versenyt az olyan aukciókon, melyeken fegyverekre, egyenruhákra és egyéb katonai relikviákra lehet licitálni. Egy német aukción eladásra kínált cári időkből való tábornoki egyenruhára két orosz milliárdos felváltva licitált, míg végül a kalapács 340 ezer eurónál (78 millió forintnál) koppant - írja a Magyar Hírlap.

A gyűjtők szerint a monarchiás kardok, puskák, egyenruhák és pisztolyok csupán az ötödéért-tizedéért találnak gazdára, mint az orosz tárgyak. A dúsgazdag oroszok óriási pénzeket fizetnek ezekért a relikviákért, egy kovácsolt, arannyal futtatott orosz tiszti kardért minimum tízezer eurót (2,3 millió forintot) kell letenni az asztalra.

A gyűjtők és azok megbízottjai folyamatosan figyelik a nagyobb aukciókat és előfordult már, hogy egy tehetős érdeklődő az árverés megkezdése előtt felvásárolta a teljes kollekciót. Az oroszok a tiszti és a tábornoki felszerelésekre utaznak, a bakák által viselt és használt eszközök iránt mérsékeltebb a kereslet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?