15 °C Budapest

Heti 10 ezer laptop: ennyit lopnak az amerikai reptereken!

Pénzcentrum
2008. július 7. 09:30

Azt nyílván minden tulajdonos tudja, hogy egy ilyen számítógépre nagyon kell vigyázni, mivel még a legkevésbé gyanús helyen is ellophatják, de most egy tanulmány rávilágított, hogy van egy hely, ahova kifejezetten nem biztonságos laptopot vinni magunkkal, mégpedig a repülőtérre. Hetente ugyanis több, mint 10 ezer laptopnak kel lába csak az amerikai reptereken...

A Ponemon Institute felmérése szerint több mint 10 ezerre tehető a bejelentett esetek száma egy-egy héten az Egyesült Államok 36 legnagyobb repülőterén, aminek a 65 százalékát nem is sikerül visszaszerezni.

A riport arra is fényt derített, hogy további 2 ezer számítógépnek vész nyoma a közepes reptereken, amelyek közül 69 százalékot szintén nem találnak meg.

Az érintettek ráadásul tisztában is vannak a helyzettel, egyáltalán nem bizakodóak, 77 százalék ugyanis egyáltalán nem reménykedik abban, hogy a repülőtéren leveszett számítógép visszakerül hozzá, 16 százalék pedig annyira reménytelennek tartja a helyzetet, hogy semmit nem is tesz azért, hogy meglegyen az ellopott tulajdon.

Vagyis ha el szeretnénk kerülni egy általában értékes, sőt, sokszor céges adatokat tartalmazó laptop eltűnését, akkor ha nem szükséges ne cipeljük magunkkal, de ha mégis muszáj, akkor le sem vegyük róla a szemünket, illetve a kezünket...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04