24 °C Budapest

Heti 10 ezer laptop: ennyit lopnak az amerikai reptereken!

Pénzcentrum
2008. július 7. 09:30

Azt nyílván minden tulajdonos tudja, hogy egy ilyen számítógépre nagyon kell vigyázni, mivel még a legkevésbé gyanús helyen is ellophatják, de most egy tanulmány rávilágított, hogy van egy hely, ahova kifejezetten nem biztonságos laptopot vinni magunkkal, mégpedig a repülőtérre. Hetente ugyanis több, mint 10 ezer laptopnak kel lába csak az amerikai reptereken...

A Ponemon Institute felmérése szerint több mint 10 ezerre tehető a bejelentett esetek száma egy-egy héten az Egyesült Államok 36 legnagyobb repülőterén, aminek a 65 százalékát nem is sikerül visszaszerezni.

A riport arra is fényt derített, hogy további 2 ezer számítógépnek vész nyoma a közepes reptereken, amelyek közül 69 százalékot szintén nem találnak meg.

Az érintettek ráadásul tisztában is vannak a helyzettel, egyáltalán nem bizakodóak, 77 százalék ugyanis egyáltalán nem reménykedik abban, hogy a repülőtéren leveszett számítógép visszakerül hozzá, 16 százalék pedig annyira reménytelennek tartja a helyzetet, hogy semmit nem is tesz azért, hogy meglegyen az ellopott tulajdon.

Vagyis ha el szeretnénk kerülni egy általában értékes, sőt, sokszor céges adatokat tartalmazó laptop eltűnését, akkor ha nem szükséges ne cipeljük magunkkal, de ha mégis muszáj, akkor le sem vegyük róla a szemünket, illetve a kezünket...

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem