21 °C Budapest

Csökkenhet a sorbanállás Ferihegyen

Pénzcentrum
2008. június 26. 14:04

"Sorvezetőkkel" bővült a Terminál szolgálat a Ferihegyi repülőtéren a nyári csúcsidőszakban. A szolgálatot teljesítő, vörös pólóba öltözött fiatalok egyik fő feladata az utasbiztonsági kapuk előtt kialakult sorok kezelése, irányítása. A sorvezetők gondoskodnak róla, hogy a kisgyermekes családok, az idősek és a mozgáskorlátozott utasok, illetve mindazok, akik számára a várakozás különösen kényelmetlen, a sor elejére kerüljenek. Emellett ellenőrzik a beszállókártyákat, illetve azt is, hogy az utasok a szabályoknak megfelelően külön zacskóba csomagolták-e a kézipoggyászba szállított folyadékokat.

Utóbbi különösen fontos, hiszen a ferihegyi repülőtéren hetente 8 és fél tonna folyadékot koboznak el az utasoktól.

Az utasok kizárólag kismennyiségű folyadékot vihetnek fel a fedélzetre. A folyadékok egyenként maximum 100 ml-es egyedi kiszerelésben szállíthatók. A kis tégelyeket, dobozokat, tárolóedényeket pedig egy maximum egy liter űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóba kell pakolni. A zacskót az utas köteles felmutatni az ellenőrzést végző személynek.

Az utasok felvihetik a fedélzetre az utazás során feltétlenül szükséges folyékony gyógyszereket, diabetikus termékeket. Előfordulhat azonban, hogy a biztonsági átvilágítás során a gyógyszerek eredetéről és szükségességéről orvosi igazolást kell felmutatni. Célszerű ezeket a magyar mellett angol nyelven is elkészíteni, hogy a visszaúton se legyen ebből gond.

A feladott poggyászban továbbra is korlátozás nélkül lehet szállítani bármilyen, a légiközlekedésre nem veszélyes folyadékot.

Bár a folyadékkal kapcsolatos szabályozás két éve van érvényben az Európai Unió összes repülőterén, mégis sokan elfeledkeznek róla. Ezért az utasok gyakran az utasbiztonsági ellenőrzés során szembesülnek azzal, hogy az ajándékba vásárolt bort vagy más folyadékot ki kell dobni. Az új sorvezetői szolgálat sok esetben még az ellenőrzés előtt figyelmeztetni tudják az utasokat, de a zökkenőmentes utazás érdekében a legjobb már az indulás előtt tájékozódni. Ez utóbbit segíti a BA honlapjára (www.bud.hu) feltöltött információs anyag.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A repülőtér tranzit váróiban lévő boltokban minden korlátozás nélkül lehet vásárolni és az ott beszerzett italok felvihetők a fedélzetre is, hiszen ezek a termékek szigorú vizsgálaton estek át, mielőtt a polcokra kerültek.

A nyár a legforgalmasabb időszak a repülőtéren. Tavaly a Budapest Airport júliusban 940 ezer, augusztusban pedig 978 ezer utas szolgált ki, vagyis kétszer annyit, mint az év eleji hónapokban.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem