Extrém felszerelések tengerparti nyaraláshoz!

Pénzcentrum
2008. június 25. 15:00

A nyári szabadságolások idején egyre többen választják a tengerpartokat a pihenés helyszínéül. Akik szeretik a kihívásokat és a tenger szépségeit, azoknak sokszor elég egy szemüveg és egy uszony is a merüléshez, de a Forbes magazin összegyűjtötte, hogy milyen extrém lehetőségek állnak még bevetésre készen.

Az amerikai hadsereg kutatói a pingvinek mozgását megfigyelve fejlesztették ki a PowerSwim névre keresztelt lábra erősíthető berendezést. Ennek segítségével a búvár 4-5 kilométer per órás sebességet érhet el, ami jóval gyorsabb haladást eredményez. A technológia fejlesztése még folyamatban van, de a kutatók szerint 5-10 éven belül a nagyközönség számára is elérhető lesz.


Forrás: forbes.com
Az uszonyok fejlesztése is folyamatban van, a búrárok alig várják az újabbnál újabb modelleket. A formatervezésnek köszönhetően kevesebb energiával érhető el ugyanolyan sebesség.

A rugalmas anyagból készült gumiuszony segítségével a búvár kényelmesen és gyorsan halad a víz alatt. Fontos kiegészítők még az úszószemüveg és a víz alatti fényképező is, megfelelő fényviszonyok mellett csodálatos képeket lehet készíteni a tengeri élővilágról.

A víz szerelmeseinek már számos lehetőség elérhető. A búvárkodáshoz használt tárgyak és felszerelések mellett vannak drágább eszközök is, melyeket nem mindenki engedhet meg magának. Ilyenek lehetnek a gyorsabb haladás érdekében üvegszálas anyagból készült kajak és a saját célú kis-tengeralattjáró is.

Az üvegszálas kajak súlya mindössze 70 %-a a műanyagból gyártott daraboknak, ennek köszönhetően hatékonyabban használható és bár drágább is, a súlyának köszönhetően gyorsabban szeli a vizet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Forrás: forbes.com
A búvárruhák fejlesztése sem állt meg, a legmodernebb darabokért akár ezer dollárt (160 ezer forintot) is elkérnek. A vékony, rugalmas anyagból készített búvárruha könnyű és a gyors mozdulatokra is jól reagál. A viselője számára a kiegészítő felszerelések még könnyebbé teszik az úszást.

A fenti cikkek értékesítésével foglalkozó vállalkozások szerint a tárgyak nagyon népszerűek, mégis csökkentek az eladási statisztikák. A felszereléseket nem mindenki tudja megfizetni, ezért a csónakok és kenuk tekintetében 4,4 %-os a búvárfelszerelések eladásánál pedig 8,6 %-os visszaesést mértek az előző évhez képest.

Többen úgy tartják, hogy a szezon java még hátra van, ezért nőhet a kereslet a következő hónapokban.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?