Foci EB: egymillióért még láthatod a döntőt!

Pénzcentrum
2008. június 5. 05:55

Szombaton kezdetét veszi az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. Vannak szerencsések, akik már több mint egy éve hozzájutottak a jegyükhöz, de sokan még mindig nem jártak sikerrel, vagy az utolsó pillanatra hagyták a jegyvásárlást. A feketepiacon és az internetes jegyárusító portálokon elszabadultak az árak, nem ritkán a listaár sokszorosát elkérik egy-egy belépőért. Akiknek nem jön össze a belépő, azok is dönthetnek a helyszínen történő meccsnézés mellett, mert minden rendező városban óriáskivetítőkön kísérhetik figyelemmel a mérkőzéseket a nézők.

A szervezők már az elmúlt év tavaszán megkezdték a jegyek értékesítését, az első fázisban az interneten keresztül lehetett regisztrálni, de az óriási túljelentkezés miatt közjegyző jelenlétében kellett kisorsolni a szerencsés szurkolókat. A résztvevő országok labdarúgó szövetségei a saját mérkőzéseikre szóló jegyek 20 %-ával szabadon rendelkeznek.

Aki az első körben listaáron jegyhez jutott, az a jelenlegi kínálati árakhoz képest nevetséges összeget fizetett a belépőjéért. A csoportmérkőzésekre szóló harmadosztályú 45 eurós jegyekért a fanatikusok akár a tízszeresét is megadják a helyszínen. A döntőre szóló jegyekhez listaáron olcsóbban lehetett (hihetetlen szerencsével) hozzájutni, mint amennyiért most a kapuk mögötti helyekre szóló belépőket kínálják.

A mérkőzések 4 osztrák és 4 svájci városban kerülnek megrendezésre, ezek Budapesttől való távolsága 245 és 1270 kilométer között változnak. Nyolc literes átlagfogyasztással számolva az üzemanyagköltség 12,5 és 65 ezer forint közé tehető, de ez csak az oda vissza utat tartalmazza, nem számol a helyi autókázással. Az autópálya használatáért minden országban fizetni kell, a kalkulációba beleszámoltuk a magyar sztrádák költségét is. A helyszínen mindenki a saját tárcájához mérten gazdálkodhat a költőpénzzel, az önellátás költsége becslések szerint meghaladja a napi tízezer forintot.

A helyszíneken már nagyon nehéz szálláshelyet találni, ha mégis sikerül, akkor nagyon magas költségekkel számolhat az oda utazó fociszurkoló. Érdemesebb pihenésre igénybe venni az autós pihenőket és a kempingeket, vagy a helyszínektől kicsit távolabb szálláshelyet keresni. Minden városban szurkolói zónákat alakítanak ki, ahol a jegy nélkül maradt rajongók óriáskivetítőkön keresztül nézhetik meg a mérkőzéseket.


Három osztályba sorolták a jegyeket
Egyes utazási irodák szervezett utakat kínálnak a helyszínekre, a szervezők nagy érdeklődést tapasztaltak, mert a közeli helyszínek kedvező alkalmat kínálnak a futball-barátoknak, hogy a neves eseményen személyesen is részt vegyenek. A sporteseményekre szakosodott irodák kínálatából az elérhető rendezvények 90 %-a labdarúgó mérkőzés, a nemzetközi kupák végeztével a foci Eb lépett az érdeklődők körében az első helyre. Az Eb-re 150 ezer forinttól kínálnak kétnapos csomagokat az utazási irodák.

Mindkét ország rengeteg turisztikai látnivalóval, szép várossal és számos nevezetességgel rendelkezik, így aki két meccs között nem csak a szurkolókkal szeretne sörözni, az további programokat találhat magának az köztes idő hasznos eltöltésére. Mivel a bajnokság ideje alatt visszaállítják az ellenőrzést a határokon, mindenkinek javasoljuk, hogy indulás előtt még egyszer ellenőrizze le, hogy nála van-e a személyi igazolványa, vagy az útlevele.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?