36 °C Budapest

Kezdődik! Beindul a verseny a szálláshelyekért

Pénzcentrum
2008. május 30. 09:00

A turisták az utolsó pillanatra halasztják a szállodai szobák lefoglalását a turisták, hasonlóan az elmúlt évekhez. A Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint a következő napokban, hetekben indulhat a roham a szálláshelyekért - írja a Magyar Hírlap.

Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség a tavalyihoz hasonló évre számít, vagyis a belföldi vendégek száma emelkedik, miközben a külföldieké stagnál. Az elnök szerint a lakosság körében kivárás érzékelhető, sokan még nem döntöttek arról, hogy itthon, vagy külföldön töltsék el a szabadságukat.

Az erős forint miatt egyébként idén várhatóan többen utazhatnak a határokon túlra, miután kedvezőbb árfolyamon juthatnak euróhoz. Az árfolyamváltozás természetesen nem csupán nálunk ad okot a hezitálásra. A gyenge dollár miatt az Egyesült Államokból is kevesebben utazhatnak Európába, így Magyarországra is, ezt a budapesti Le Meridien vezetői is érzékelik.

A szálloda azonban mindezek ellenére a tavaly júliusi-augusztusi időszakhoz hasonló, kiemelkedő eredményre számít az idén. Ebben segíthet, hogy azok az európaiak, akik a megemelkedett költségek miatt nem engedhetnek meg maguknak egy egzotikus tengerparti üdülést, a budapesti városnézéssel egybekötött kikapcsolódást megengedhetik maguknak.

Kopócsy Andrea szerint ugyanakkor összességében nem lehet kalkulálni a külföldi vendégek özönével. Az érkezők főként Belgiumból, Írországból, Nagy-Britanniából, Norvégiából és Spanyolországból érkeznek. Jó hír, hogy az üzleti turisták körében a fővárosi szállodák változatlanul népszerűek. A vidéki városokban azonban jól érzékelhető a céges rendezvények visszaesése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Balatonhoz külföldről elsősorban olaszok, angolok, osztrákok és dánok érkeznek, közülük egyébként sokan a sármelléki repülőtér járataival érkeznek. Az előzetes várakozások azonban nem mindenütt igazolódtak be, ugyanis a nyugati határ mentén hiába számítottak a futball Európa-bajnokság miatti forgalomnövekedésre, mégsem érkezik vendég.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?