Hol találhatóak a világ legjobb éttermei? Talán érdemes kipróbálni őket nyaraláskor...

Pénzcentrum
2008. május 21. 15:00

2002-óta minden évben megválasztják a világ 100 legjobb éttermét, amelyen az idei győztes spanyol étterem minden évben az első három hely valamelyikén végez. A legtöbb kitűnőnek minősített, első ötvenbe sorolt vendéglőt azonban Franciaország tudhatja magáénak.

A S.Pellegrino ásványvíz nevével fémjelzett rangos díjat idén hetedik alkalommal osztották ki a világ legjobb éttermei között. A listán szereplő éttermek számát tekintve a maga 11 helyezésével Franciaország viszi a prímet idén is, ugyan úgy, mint a megelőző három évben. Azonban soha nem sikerült még francia étteremnek elnyernie a legjobbnak járó címet.

Forrás: www.theworlds50best.com, Economist

Az ötven legjobb étteremhez Franciaországon kívül az Egyesült Államok, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Olaszország járul hozzá a legtöbbel, azonban ide tartozik még Ausztrália, Németország, Dánia, Finnország és még egy-egy étterem a világ különböző tájairól. Hazánk nem szerepelt még soha a listán.

Az idei győztes spanyol étterem, az El Bulli nem először vezeti a listát, hiszen minden évben az első három helyen szerepelt, sőt idén negyedszerre veheti át az elsőnek járó díjat.

A Michelin által kiadott évkönyv, a Le Guide Michelin szintén az egyik legrangosabb kulináris díját, az úgynevezett Michelin csillagokat osztja ki minden évben a legjobb szállodáknak és éttermeknek. Az Economist szerint Tokió kapta eddig a világon a legtöbb ilyen csillagot, azonban a S. Pellegrino listán 2002-óta még csak 3 japán étterem szerepelt.

A rangsor felállítása úgy történik, hogy a Nespresso nevét viselő, a világ 24 régióját képviselő szakemberekből álló zsűri tagjai öt szavazatot adnak le, amiből egy zsűritag maximum kettőt adhat saját régiójában lévő étteremre. Továbbá a szavazatleadás feltétele az is, hogy az adott éttermet a megelőző 18 hónapban személyesen kipróbálta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kelet-európai régiót a hazánkban élő Bianca Otero, a PrintXBudavár Kiadó képszerkesztője képviseli a zsűriben. A kiadóhoz tartoznak olyan hazai magazinok, mint a Dining Guide éttermi kalauz, vagy a Where Budapest.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?