14 °C Budapest

Drágább repülés, megtévesztő ajánlatok!

Pénzcentrum
2008. május 9. 08:30

A sorozatos visszaélések miatt átfogó vizsgálatot hirdet az Európai Bizottság a légi utasok on-line foglalásaival visszaélő utazási irodák és légitársaságok ellen. Eközben az üzemanyagárak emelkedése miatt a repülőjegyek drágulása Európa-szerte megfigyelhető - írja a Napi Gazdaság.

A Bizottság eddig több mint 100 foglalásokat közvetítő honlap ellen kezdeményezett jogi eljárást a félrevezető reklámok és a tisztességtelen praktikák miatt, az érintettek többsége azonnal végrehajtotta a szükséges módosításokat. A vizsgálat során kiderült, hogy minden harmadik on-line foglalót valamilyen formában félrevezetik, megrövidítik, vagy összezavarják.

Az árazás sokakat félrevezet, többen nem tüntetik fel a kapcsolódó adókat és illetékeket. Előfordult, hogy a meghirdetett ajánlat valójában nem is létezett. A hibák javítására egy év türelmi idő áll rendelkezésükre, a bizottság a nemzeti hatóságok közreműködését is kéri az ellenőrzések lebonyolításában.

A vizsgálatokkal párhuzamosan a légitársaságokat is elérte az üzemanyagárak emelkedése, a Lufthansa, a SAS, és a British Airways is a repülőjegyek drágulásáról számolt be. Az Air France és a United Airlines pótdíjat vezetett be járatain.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?