18 °C Budapest

Megválasztották a legjobb magyar utazásszervezőt

Pénzcentrum
2008. május 8. 13:34

Az online legyűrte a hagyományos irodákat: Átadták a 2007-es év turisztikai szolgáltatóinak járó Business Traveller Star Alliance Club díjakat. A díjat a Business Traveller olvasóinak szavazatai alapján nyerték el tíz kategóriában a legjobbak. A legjobb utazásszervezőnek járó elsimerést a C-Travel.hu, az Index.hu utazási melléklete vívta ki, a Neckermann és a Vista utazási irodák előtt. Az ünnepélyes fogadáson Erdős Ákos ügyvezető vette át a díjat.

Ezzel az eredménnyel is igazolódni látszanak azok korábbi előrejelzések, miszerint a hagyományos irodák mellett egyre inkább előre törnek az online utaztatók. A felhasználók utazásszervezési szokásai affelé tolódnak, hogy úgynevezett gyűjtőportálokat keresnek fel utazásaik megszervezéséhez, ahol egy helyen találnak meg minden utazással kapcsolatos információt. A C-Travel.hu is ennek köszönheti sikereit, hiszen egy helyen kínál belföldi szállásokat, külföldi utakat, online repülőjegy foglalást és utasbiztosítást, buszjegy rendelést valamint retéri parkolóhely foglalást.

C-Travel.hu adatai alapján az online utazási irodák térhódításának, így a könnyebb elérhetőségnek és kereshetőségnek köszönhetően az utazók jóval korábban megkezdik nyaralásaik megszervezését, mint néhány évvel ezelőtt. 2008-ban várhatóan tovább fog növekedni a Bulgáriába utazók száma, Horvátország mellet pedig egyre népszerűbb desztinációnak számít Montenegro és Szlovénia. Megfigyelhető továbbá, hogy az egzotikus országokra vonatkozó kereslet nyáron sem csökkent a 2007-es téli adatokhoz viszonyítva.

A belföldi ajánlatkérésekből kimutatható, hogy az egyre jobb minőséget képviselő wellness szállodákba irányuló forgalom folyamatosan növekszik, melyet az idei évben is túlnyomó részt az üdülési csekk forgalom generál várhatóan.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?