16 °C Budapest

Újabb sztrájkra készülnek

Pénzcentrum
2008. április 9. 09:30

Délutánra eldől, hogy lesz-e újabb BKV-sztrájk, a közlekedési cég ma újabb tárgyalásokat kezdeményez a járatritkításokról. Ha nem születik megállapodás, akkor akár egész napos munkabeszüntetés is lehet a végeredmény, a fővárosi önkormányzat 18,5 milliárd forintos többlettámogatásért fordult a minisztériumhoz, de Veres János hétfőn elutasító választ adott a Parlamentbe - írja a Magyar Nemzet.

A 80 milliárdos adósságállománnyal és 11 milliárdos hiánnyal küszködő közlekedési vállalat a járatritkításoktól 2 milliárd forintos megtakarítást vár. A társadalmi felháborodást kiváltó új menetrendet egy héten belül el akarják fogadtatni. A cég szerint nő a szolgáltatások minősége és az utasok komfortérzete.

A 260 budapesti járatból 196 esetében lesz járatritkítás, hétvégén átlagosan félóránként indulnak majd a járművek. A vállalat arra hivatkozik, hogy a tömegközlekedés előre tervezhető, így pontos érkezéssel elkerülhető a hosszú várakozás a megállókban, ez az első átszállásig igaz is...

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?