8 °C Budapest

Családi "kütyük" digitális emlékekhez

Pénzcentrum
2007. december 28. 14:00

Olvasóink közül sokaknak megvan annak a különleges élménye, mikor a régmúlt emlékeit a szoba falára vetítve elevenítjük fel. A családi diavetítés korszakától már messzire repített bennünket a digitalizáció, azonban manapság egyre hasznosabb eszközök látnak napvilágot.

A fényképezés fejlődésének első szakaszában a hangsúly a képkészítési, valamint a nyomtatási technológia fejlesztésén volt. Mára már mindkét területen olcsó, jó minőségű és könnyen elérhető termékeket vásárolhatunk.


Digitális kulcstartó
Forrás: dodevice.com
A másik oldalról szemlélve azonban a gyártók rá kellett, hogy jöjjenek ezen a területen már nincs hová fejlődni, vagyis ez a terület már nem jelent új bevételi forrást. Így aztán felfedezték, hogy valószínűleg nem mindenki vágyik arra, hogy a számítógépén nézegesse a családi albumokat, vagy éppen nem mindegyik képet kinyomtatni és a kezünkben tartani, miközben mégis meg szeretnénk azt mutatni ismerőseinknek, barátainknak.

Manapság már több eszköz is kényelmesebbé teheti emlékeink megőrzését, illetve bemutatását azt másoknak. Ma már létezik digitális kulcstaró, ami nem a kulcs digitalizálására értendő, hanem arra, hogy a kulcscsomón lógó "kütyü" több kép tárolására és megmutatására is alkalmas. Mérete 1,1 - 1,5 hüvelyk, s 7-8 ezer forintért kapható.

A kulcstartó nagytestvére a digitális képkeret, amely méretben és árban is nagyobb. Itthon már kapható 18-26 centiméteres változata, ára pedig 15 ezernél kezdődik, de lehet kapni 50-70 ezer forintért is. Legmodernebb változatai már vezeték nélküli kapcsolat létesítésére is alkalmasak, s egyéb szerkesztő eszközöket is tartalmaznak.


Digitális képkeret Forrás: www.engadget.com
Akik sokat kirándulnak, illetve utaznak, s esetleg nem emlékeznek pontosan arra, hogy melyik kép hol készült, azoknak a Sony kínál megoldást. Apró készüléke segítségével a fényképek mellett tárolja a készítés helyének GPS-koordinátáit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Végül, de nem utolsó sorban a videomegosztó oldalak mintájára ma márszámos fényképmegosztó internetes oldal működik, amelynek címét megadva bárhonnan megnézhetik képeinket ismerőseink.

Akinek esetleg túlságosan drága a modern technika, annak nem kell aggódnia, hiszen mint minden számítástechnikai termék, ezen cikkek árai is vélhetően csökkenni fognak a jövőben. Akinek pedig hiányzik a diavetítések hangulata, annak sem kell aggódnia, hiszen a kivetési technológia fejlődése visszahozhatja ennek élményét lakásunkba.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?