7 °C Budapest

Többet költünk az idén?

Pénzcentrum
2007. december 12. 13:48

Egy-egy online vásárláskor átlagosan 31 000 forintot költenek a vevők a Depo.hu statisztikái szerint, mely mintegy 50 százalékos növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Az online piactér szokás szerint összeállította a legnépszerűbb termékek listáját is: idén a fényképek nyomtatására alkalmas printerek és a széles képernyőjű monitorok vitték a prímet.

Egyre többen és többet vásárolnak karácsony előtt az online piactereken a 150 kereskedő kínálatát az interneten elérhetővé tévő Depo.hu statisztikái szerint. Már a korábbi években is megfigyelhető volt, hogy decemberben ugrásszerűen, 30-40 százalékkal növekszik a látogatói szám egy átlagos hónaphoz képest, míg az egy látogatóra jutó termékeladás csaknem felével nő.


A statisztikákból azonban az is kitűnik, hogy egy-egy online vásárláskor évről évre többet - jóval az infláció mértéke felett növekvő arányban - költenek a látogatók: míg egy évvel ezelőtt átlagosan nettó 20 700 forint értékű termék került a kosárba, mára ez az összeg csaknem másfélszeresére nőtt (31 000 forint).

Széles képernyőjű monitorok az élen

A Depo.hu a korábbi évekhez hasonlóan összeállította a legnépszerűbb termékek listáját is. "Idén kissé háttérbe szorult a digitális fényképezőgépek iránti érdeklődés, megnőtt viszont a kereslet a fényképek nyomtatására alkalmas tintasugaras printerek iránt. De szintén népszerűek a PDA-val integrált GPS vevők" - emelte ki Szabari László, a Hírek Média Depo.hu üzletágának vezetője.


Változás történ a monitorok iránti keresletben is: amellett, hogy az egyre nagyobb, 19, 20, sőt 22 colos készülékeket vásárolnának a legtöbben, a top10-ben négy 16:9-es, széles képernyőjű monitor található.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?