Hatnak a megszorítások: már a karácsonyi ajándékra sincs pénz!

Pénzcentrum
2007. december 10. 10:00

A megszorítások elérték a szórakoztató elektronikai piacot is, annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban csak innen jelentettek növekedést - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ennek oka az áruházláncok nyitási akcióiban keresendő, és a kurrens termékek világpiaci árának csökkenésében. Budapesten például a Saturn, és az Elekroworld is nemrég nyitott több mint 5 ezer négyzetméteres áruházat. A Media Markt a viszont a tavalyihoz hasonló forgalmat vár az idén is, idén három új áruházzal gazdagítva az országot.

A termékeket tekintve egyre fiatalabbak számára veszik a laptopokat, de nem csökken az érdeklődés a játékkonzolok iránt, és a konyhai, háztartási gépek is minden mennyiségben kelendőek. A karácsony a főszezon a fentiek mellett a szépségápolás és a wellnesstermékek számára is. Az Auchan vezérigazgatója szerint viszont érezhetően többen vásárolnak hitelre mint a korábbi években.


Az év aktuális slágere a játékok mellett a digitális fényképezők, az MP3 és MP4-lejátszók, a lapos televíziókészülékek, és a háztartási gépek a legkelendőbbek, és az az általános tapasztalat, hogy a vevők a hasznos ajándékokat keresik.

Nagyobb az érdeklődés viszont a szőrmék iránt a korábbi évekhez képest, a klasszikus stílus mellett a fiatalos fazonokat keresik a vevők.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A játékpiacon továbbra is töretlen a siker, bár az idén a kereskedők csak stagnálásra számítanak, a tavalyi 10 százalékos emelkedés ellenére. A leginkább keresett játékok a televízióban reklámozottak, és a legó esetében rekordforgalmat várnak az eladók...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20