4 °C Budapest

Hatnak a megszorítások: már a karácsonyi ajándékra sincs pénz!

Pénzcentrum
2007. december 10. 10:00

A megszorítások elérték a szórakoztató elektronikai piacot is, annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban csak innen jelentettek növekedést - írja a Világgazdaság.

Ennek oka az áruházláncok nyitási akcióiban keresendő, és a kurrens termékek világpiaci árának csökkenésében. Budapesten például a Saturn, és az Elekroworld is nemrég nyitott több mint 5 ezer négyzetméteres áruházat. A Media Markt a viszont a tavalyihoz hasonló forgalmat vár az idén is, idén három új áruházzal gazdagítva az országot.

A termékeket tekintve egyre fiatalabbak számára veszik a laptopokat, de nem csökken az érdeklődés a játékkonzolok iránt, és a konyhai, háztartási gépek is minden mennyiségben kelendőek. A karácsony a főszezon a fentiek mellett a szépségápolás és a wellnesstermékek számára is. Az Auchan vezérigazgatója szerint viszont érezhetően többen vásárolnak hitelre mint a korábbi években.


Az év aktuális slágere a játékok mellett a digitális fényképezők, az MP3 és MP4-lejátszók, a lapos televíziókészülékek, és a háztartási gépek a legkelendőbbek, és az az általános tapasztalat, hogy a vevők a hasznos ajándékokat keresik.

Nagyobb az érdeklődés viszont a szőrmék iránt a korábbi évekhez képest, a klasszikus stílus mellett a fiatalos fazonokat keresik a vevők.

A játékpiacon továbbra is töretlen a siker, bár az idén a kereskedők csak stagnálásra számítanak, a tavalyi 10 százalékos emelkedés ellenére. A leginkább keresett játékok a televízióban reklámozottak, és a legó esetében rekordforgalmat várnak az eladók...

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?