11 °C Budapest

Félmillióért a legnagyobb sztárok is "lehajolnak" hozzád

Pénzcentrum
2007. december 6. 05:55

Időről időre csodálkozva olvassuk, milyen extrém hitelkártyák jelennek meg a fejlettebb országokban. A csúcsgazdagokat és sok esetben szándékosan a sznobokat célzó luxuskártyák fejlődésének egyik legérdekesebb jellemvonása, hogy mára a plasztikoknak a számos "megszokott" státusszimbólumként kínált előny mellett közel kell hozniuk a sokak számára elérhetetlennek tűnő sztárokat a kártyabirtokosokhoz. Hasonló kezdeményezésre hazánkban is van példa a TV2 és az RTL Klub jóvoltából, a nemzetközi vizeken azonban jóval nagyobb tétben játszanak, igaz ott a műfaj is más...

Luxus nyugati módra: ami már bevett szokás...

Nem meglepő, hogy a legnagyobb kártyatársaságok egytől egyig igyekeznek megcélozni az egyre több gazdag ügyfelet, akik számára presztízs hitelkártyákat ajánlanak, melyek számos előnnyel kecsegtetnek a széles tömegek részére elérhető plasztikokkal szemben. A következőkben csakis a csúcskártyákat vesszük górcső alá, a "sima aranykártyákra" nem is vesztegetjük a szót.

Kezdjük a MasterCard World Elite szerény elnevezésű kártyával, melyhez luxus utazásszervezési szolgáltatás és a partnereken keresztül kedvezményes luxuscikk vásárlási lehetőség kapcsolódik. Egy presztízskártya szolgáltatási palettájáról sem hiányozhat ma már a szakértő és hatékony segítség az exkluzív eseményekre való bejutáshoz. A topkategóriás kártyák birtokosai részére tulajdonképpen a kártyatársaság erre szakosodott személyzete készséggel foglal asztalt a legfelkapottabb éttermekben, szerez jegyet a legérdekesebb sport- és kulturális eseményekre és egyéb, az átlagember számára lehetetlennek tűnő küldetéseket hajt végre.

A Bank of America Accolades American Express kártyája esetén szintén az utóbbi, programszervező és jegyfoglaló szolgáltatást emelik ki a reklámanyagok, emellett azonban a kártyabirtokosok a világ számos hotelében megkülönböztetett bánásmódban részesülnek. A banknál 200 000 dollár feletti megtakarítással rendelkező ügyfelek a világ 500 repterén külön luxus-váróban időzhetnek. Ezek mellett a tehetősebbeket célzó komponens, hogy az ügyfelek által gyűjtött jutalompontokat jótékony célra is lehet fordítani és ebben az esetben a bank 2500 dollár értékig megduplázza az ügyfél felajánlását. (A kártya 295 dolláros éves díját a privátbanki ügyfeleknek elengedik.)

A Visa Signature Card sajátossága, hogy nincs költési plafon megszabva, csak a készpénzfelvételt maximalizálják. (Idővel persze a rulírozóként görgethető hitel mértékét limitálják, de az egyszeri tranzakciókra nincs plafon.) Az asztalfoglalás és hasonló szolgáltatások mellett az 1 millió dolláros kapcsolódó utasbiztosítást és az autóbérléshez kapcsolódó automatikus biztosítást érdemes kiemelni, a hoteles, éttermes és egyéb bevett pontgyűjtő rendszer mellett.

A Visának emellett akadnak extrém konstrukciói is, a Super Bowl csomagban ugyanis 6250 dollárért 2 meccsjegy, szállás és exkluzív NFL-party meghívó is van. Az igazi érdekességet azonban az American Express csúcskártyája tartogatja, melynek kondíciói annyira titkosak lennének, hogy elvileg csak a meghívásos alapon verbuválódó kártyabirtokosok lehetnének tisztában vele, ha az elitklub egy tagjának el nem járt volna a szája, és nem lenne a világháló...

A szupertitkos kártya: csak az tudhat róla, akinek van...és persze mi!

Az American Express Black Centurion Card 2500 dolláros éves díjért az előzőekhez képest is tud pluszt nyújtani. A kártyabirtokosok számos légitársaságnál alanyi jogon aranytagságot kapnak, ami rengeteg kedvezménnyel jár, 450 reptéren extra-várót bocsátanak a rendelkezésükre, valamint a világ vezető autókölcsönző cégei is speciális csomagokat ajánlanak számukra.

A kártya partneri hálózatához világszerte 550 hotel kapcsolódik, melyekbe a Centurion utazásszervező szolgáltatásán keresztül foglalva ajándék kontinentális reggeli jár 2 személyre és garantáltan ráér majd késő délután elhagyni a szobát kijelentkezéskor, míg az átlagos vendégeknek délelőtt távozniuk kell.

Egyes hotel-, hajóút- és utazásfoglalásoknál a kártyabirtokos néhány száz dolláros ajándékegyenleget is kap, amit a lefoglalt szolgáltatás igénybevételekor használhat fel. Meglehetősen extrém szolgáltatás, hogy a Centurion-tagok egyben a világ elsőszámú űrturizmusban érdekelt cégénél is taggá válnak, majd pontokat gyűjthetnek egy esetleges Space Adventures utazás finanszírozására.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ingyenesen kapott magazinoknál sokkal érdekesebb, hogy a kártyabirtokosok meghívót kapnak olyan exkluzív eseményekre, mint például híres borászatok szüretei, kóstolói, sportesemények, híres szakácsok bemutatói, popsztárok koncertjei és backstage ismerkedési lehetőségek.

Hasznos szolgáltatás, hogy bármely kártyával megvásárolt árucikk esetén a vásárlástól számított 90 napon belül az áru elvesztése, ellopása és balesetből vagy vandalizmusból eredő károsodása esetén esetenként 10 000 dollárig és évente legfeljebb 50 000 dollárig kártalanítják a kártyabirtokost. Amennyiben az árucikkel kapcsolatban minőségi kifogás merül fel, ám ezt a kereskedő nem fogadja el, az Amex termékenként 300 dollárig és évente 1000 dollárig kártalanít.

Hazai sztárok, hazai árakon, nem csak csúcsgazdagoknak!

A magyar piacon lévő prémium kártyákat számtalanszor bemutattuk már Olvasóinknak, így jelen összeállításunkban inkább arra térünk ki, hogy idehaza is egyre inkább eladássegítő tényező lett a sztárok közelebb hozása a leendő kártyabirtokosokhoz.

A koncepciót Magyarországon a TV2 indította el, amikor megjelent az OTP Bankkal közösen kínált hitelkártyával, melynek fő eladási érve, hogy az ügyfeleknek lehetőségük nyílhat találkozni a csatorna sztárjaival. Valamivel később, ennél komplexebb termékkel lépett a piacra az RTL Klub és a K&H Bank, mely betéti- és hitelplasztikok a stúdiólátogatás mellett egy kiterjedt partneri ernyőt is kínálnak, mely körben a kártyabirtokosok kedvezményes ajánlatok közül szemezgethetnek.

E két televíziós társmárkás kártya természetesen korántsem a tehetős réteget célozza meg elsősorban, hazánkban sokkal inkább a szélesebb rétegre lőnek az új termékekkel. Persze képzeljünk csak el egy, a vagyonosabb kör számára címzett olyan üzenetet, mely szerint exkluzívan megismerkedhetnek Győzikével egy fellépés után. Valahogy nálunk a megfelelő "sztárok" is hiányoznak egy presztízskártyával való összekapcsoláshoz.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 11:34
Csatlakozik médiaportfóliójával a Ringier Hungary médiavállalat a nemzetközi EqualVoice kezdeményezé...
Holdblog  |  2023. március 29. 06:15
A Szaúd-Arábiában található Aramco a többi kőolajtermeléssel foglalkozó vállalathoz hasonlóan  a tav...
Bankmonitor  |  2023. március 28. 16:22
Ügyfeleink sokszor meglepődnek azon, hogy a felvett lakáshitel öröklődik, ha a hitelfelvevővel tragé...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?