8 °C Budapest

Félmillióért a legnagyobb sztárok is "lehajolnak" hozzád

Pénzcentrum
2007. december 6. 05:55

Időről időre csodálkozva olvassuk, milyen extrém hitelkártyák jelennek meg a fejlettebb országokban. A csúcsgazdagokat és sok esetben szándékosan a sznobokat célzó luxuskártyák fejlődésének egyik legérdekesebb jellemvonása, hogy mára a plasztikoknak a számos "megszokott" státusszimbólumként kínált előny mellett közel kell hozniuk a sokak számára elérhetetlennek tűnő sztárokat a kártyabirtokosokhoz. Hasonló kezdeményezésre hazánkban is van példa a TV2 és az RTL Klub jóvoltából, a nemzetközi vizeken azonban jóval nagyobb tétben játszanak, igaz ott a műfaj is más...

Luxus nyugati módra: ami már bevett szokás...

Nem meglepő, hogy a legnagyobb kártyatársaságok egytől egyig igyekeznek megcélozni az egyre több gazdag ügyfelet, akik számára presztízs hitelkártyákat ajánlanak, melyek számos előnnyel kecsegtetnek a széles tömegek részére elérhető plasztikokkal szemben. A következőkben csakis a csúcskártyákat vesszük górcső alá, a "sima aranykártyákra" nem is vesztegetjük a szót.

Kezdjük a MasterCard World Elite szerény elnevezésű kártyával, melyhez luxus utazásszervezési szolgáltatás és a partnereken keresztül kedvezményes luxuscikk vásárlási lehetőség kapcsolódik. Egy presztízskártya szolgáltatási palettájáról sem hiányozhat ma már a szakértő és hatékony segítség az exkluzív eseményekre való bejutáshoz. A topkategóriás kártyák birtokosai részére tulajdonképpen a kártyatársaság erre szakosodott személyzete készséggel foglal asztalt a legfelkapottabb éttermekben, szerez jegyet a legérdekesebb sport- és kulturális eseményekre és egyéb, az átlagember számára lehetetlennek tűnő küldetéseket hajt végre.

A Bank of America Accolades American Express kártyája esetén szintén az utóbbi, programszervező és jegyfoglaló szolgáltatást emelik ki a reklámanyagok, emellett azonban a kártyabirtokosok a világ számos hotelében megkülönböztetett bánásmódban részesülnek. A banknál 200 000 dollár feletti megtakarítással rendelkező ügyfelek a világ 500 repterén külön luxus-váróban időzhetnek. Ezek mellett a tehetősebbeket célzó komponens, hogy az ügyfelek által gyűjtött jutalompontokat jótékony célra is lehet fordítani és ebben az esetben a bank 2500 dollár értékig megduplázza az ügyfél felajánlását. (A kártya 295 dolláros éves díját a privátbanki ügyfeleknek elengedik.)

A Visa Signature Card sajátossága, hogy nincs költési plafon megszabva, csak a készpénzfelvételt maximalizálják. (Idővel persze a rulírozóként görgethető hitel mértékét limitálják, de az egyszeri tranzakciókra nincs plafon.) Az asztalfoglalás és hasonló szolgáltatások mellett az 1 millió dolláros kapcsolódó utasbiztosítást és az autóbérléshez kapcsolódó automatikus biztosítást érdemes kiemelni, a hoteles, éttermes és egyéb bevett pontgyűjtő rendszer mellett.

A Visának emellett akadnak extrém konstrukciói is, a Super Bowl csomagban ugyanis 6250 dollárért 2 meccsjegy, szállás és exkluzív NFL-party meghívó is van. Az igazi érdekességet azonban az American Express csúcskártyája tartogatja, melynek kondíciói annyira titkosak lennének, hogy elvileg csak a meghívásos alapon verbuválódó kártyabirtokosok lehetnének tisztában vele, ha az elitklub egy tagjának el nem járt volna a szája, és nem lenne a világháló...

A szupertitkos kártya: csak az tudhat róla, akinek van...és persze mi!

Az American Express Black Centurion Card 2500 dolláros éves díjért az előzőekhez képest is tud pluszt nyújtani. A kártyabirtokosok számos légitársaságnál alanyi jogon aranytagságot kapnak, ami rengeteg kedvezménnyel jár, 450 reptéren extra-várót bocsátanak a rendelkezésükre, valamint a világ vezető autókölcsönző cégei is speciális csomagokat ajánlanak számukra.

A kártya partneri hálózatához világszerte 550 hotel kapcsolódik, melyekbe a Centurion utazásszervező szolgáltatásán keresztül foglalva ajándék kontinentális reggeli jár 2 személyre és garantáltan ráér majd késő délután elhagyni a szobát kijelentkezéskor, míg az átlagos vendégeknek délelőtt távozniuk kell.

Egyes hotel-, hajóút- és utazásfoglalásoknál a kártyabirtokos néhány száz dolláros ajándékegyenleget is kap, amit a lefoglalt szolgáltatás igénybevételekor használhat fel. Meglehetősen extrém szolgáltatás, hogy a Centurion-tagok egyben a világ elsőszámú űrturizmusban érdekelt cégénél is taggá válnak, majd pontokat gyűjthetnek egy esetleges Space Adventures utazás finanszírozására.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ingyenesen kapott magazinoknál sokkal érdekesebb, hogy a kártyabirtokosok meghívót kapnak olyan exkluzív eseményekre, mint például híres borászatok szüretei, kóstolói, sportesemények, híres szakácsok bemutatói, popsztárok koncertjei és backstage ismerkedési lehetőségek.

Hasznos szolgáltatás, hogy bármely kártyával megvásárolt árucikk esetén a vásárlástól számított 90 napon belül az áru elvesztése, ellopása és balesetből vagy vandalizmusból eredő károsodása esetén esetenként 10 000 dollárig és évente legfeljebb 50 000 dollárig kártalanítják a kártyabirtokost. Amennyiben az árucikkel kapcsolatban minőségi kifogás merül fel, ám ezt a kereskedő nem fogadja el, az Amex termékenként 300 dollárig és évente 1000 dollárig kártalanít.

Hazai sztárok, hazai árakon, nem csak csúcsgazdagoknak!

A magyar piacon lévő prémium kártyákat számtalanszor bemutattuk már Olvasóinknak, így jelen összeállításunkban inkább arra térünk ki, hogy idehaza is egyre inkább eladássegítő tényező lett a sztárok közelebb hozása a leendő kártyabirtokosokhoz.

A koncepciót Magyarországon a TV2 indította el, amikor megjelent az OTP Bankkal közösen kínált hitelkártyával, melynek fő eladási érve, hogy az ügyfeleknek lehetőségük nyílhat találkozni a csatorna sztárjaival. Valamivel később, ennél komplexebb termékkel lépett a piacra az RTL Klub és a K&H Bank, mely betéti- és hitelplasztikok a stúdiólátogatás mellett egy kiterjedt partneri ernyőt is kínálnak, mely körben a kártyabirtokosok kedvezményes ajánlatok közül szemezgethetnek.

E két televíziós társmárkás kártya természetesen korántsem a tehetős réteget célozza meg elsősorban, hazánkban sokkal inkább a szélesebb rétegre lőnek az új termékekkel. Persze képzeljünk csak el egy, a vagyonosabb kör számára címzett olyan üzenetet, mely szerint exkluzívan megismerkedhetnek Győzikével egy fellépés után. Valahogy nálunk a megfelelő "sztárok" is hiányoznak egy presztízskártyával való összekapcsoláshoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm