Dupla vagy semmi: szerencsejáték az OTP-ben

Pénzcentrum
2007. november 27. 08:15

Immár szerencsejátékot is űzhet az ember az OTP Bank pénzkiadó automatáinál. Egyéves közös fejlesztés eredményeként hétfőtől az ötös, a hatos, a skandináv lottó, valamint a kenó és a joker játékok is elérhetővé váltak a hitelintézet ATM-jein keresztül - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A két cé, egy év alatt mintegy 100 ezer regisztrált felhasználóra és 2,5-3 milliárd forintos forgalomra számít. Csányi Sándor, az OTP első embere elmondta, hogy jelenleg a hitelintézet több mint 1900 automatája közül mintegy 1700-on lehet fogadni, ám tavaszra már a teljes hálózat képes lesz fogadni a megbízásokat. A fejlesztés költsége 30-40 millió forint volt.

A bankkártya PIN kódjának a megadása után az ATM-ek menürendszerében már a lottó, kenó alpont is olvasható. A kívánt játékok, a sorsolások vagy a mezők száma is itt választható ki. A jelenlegi fejlesztések szerint egyelőre csak gépi játékra van lehetőség, azaz a nyerőszámokat az automata ajánlja fel, s ezeket fogadhatja el vagy kérhet újakat a játékos. Somorai László, az Szrt. kommunikációs igazgatója elmondta: amennyiben a felhasználók száma és a forgalom eléri a vártat, továbbfejlesztik a rendszert, és már saját számokat is megadhat a felhasználó.

A most meghatározottak szerint egy-egy játékosnak legalább 700 forintot kell az automatáknál hagynia. Ahhoz, hogy valaki használja a rendszert, nem kell folyószámlát vezetnie az OTP Banknál, és jószerével bármely hitelintézet kártyája használható a fizetésre.
A játék regisztrációhoz kötött, amit az első alkalommal kell megtenni. Emellett a fogadónak meg kell adnia mobiltelefon számát is, Szrt. nyeremény esetén ugyanis sms-t küld. Egy-egy játék ára megegyezik a lottózókban vásárolt szelvényekével, azaz pluszköltségek nem terhelik a felhasználókat.

Az egyelőre kétséges, hogy a játékok más hitelintézet automatáin is elérhetőek lesznek-e a jövőben, mert ehhez az OTP hozzájárulására is szükség lenne.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?