17 °C Budapest

Sztárok karnyújtásnyira: itt a TV2-OTP hitelkártya!

Pénzcentrum
2007. április 2. 12:18

Közép-Kelet-Európában és hazánkban egyedülálló innovációként összeáll az OTP Bank és TV2, hogy létrehozzák az első olyan co-branded hitelkártyát, mely egy kereskedelmi televízió és egy hitelintézet együttműködése révén jön létre. A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a most kezdődő együttműködéssel hatékonyabbá válhat a megfelelő hitelkártya-használat tudatosítása. A domináns hazai bank továbbra is a hitelkártyák térnyerésének folytatódására számít hazánkban.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a lakossági banki szolgáltatások terén talán egyedül a hitelkártya szegmens az, melyben hazánk a világ többi országánál lassabb növekedést produkált. Ez a tendencia 2004 végén megfordult, innen rohamos fejlődést tapasztalhatunk a piacon. A kártya a kapcsolódó pénzügyi kedvezményeken túl a szereplők révén hatalmas marketing támogatást kap majd.

A kártya esetében itt is akár 45 nap a kamatmentes periódus hossza. A kártya a hagyományos szolgáltatások mellett internetes banki szolgáltatásokat is biztosít. Az OTP tervei szerint az év végére több mint 20%-ot birtokol majd a hazai hitelkártyapiacból, míg 2004 végén szelete 5% körüli volt.

Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója elmondta, hogy a TV2 szeretne nézőivel partneri viszonyt kialakítani, ennek tulajdonítható a "TV2 meg én" brand kialakítása, melytől egy közösség építését reméli a csatorna. Ennek a folyamatnak egy része ez a kártyakibocsátás, melynek segítségével a nézők a napi vásárlási tranzakciók közben is kapcsolatban lehet a csatornával.

Kereszty felhívta a figyelmet arra, hogy idén október 4-én lesz 10 éves a TV2, így a community építésben mérföldkő lehet a jelenlegi együttműködés is.

Várdy Zoltán, a csatorna kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a TV2 továbbra is az innovatív, marketing-orientált megközelítést vallja. A szemlélet a TV2 Brandcare koncepcióban ölt testet, melybe kiválóan beilleszthető a co-branded hitelkártya. A stratégiai együttműködés egyik gerince a TV2 dinamikusan fejlődő merchandising aktivitása.

Lantos Csaba, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese prezentációjában bemutatta, hogy a domináns bank a piaci dinamikát meghaladó ütemben fejlődik a hitelkártya szegmensben. a bank jelenlegi piaci részesedése a hitelkártyák terén 16% körül áll. A betéti kártyák esetében a vásárlási tranzakciók aránya jóval alacsonyabb mint a hitelkártyák esetében, utóbbinál ugyanis a díjtételek egyértelműen a vásárlás felé terelik az ügyfeleket.

A "TV2 meg én" hitelkártya birtokosainak lehetőségük lesz arra, hogy belülről is megismerjék a TV2-t és a csatorna neves személyiségeit, valamint részt vehetnek műsorfelvételeken, stúdióbejárásokon és hozzájuthatnak TV2-es tárgynyereményekhez is.

A MasterCard plasztik hitelkerete 100 000 és 600 000 Ft között lehet, a főkártya éves díja 5490 Ft, míg a társkártyáé 4490 Ft. A főkártya első éves díját a bank elengedi.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kártyához 1%-os cash-back is kapcsolódik, azaz a fő- és társkártya-birtokos éves szinten összegzett vásárlási tranzakciói alapján annak 1%-át, de maximum évi 30 000 Ft-ot a bank decemberben jóváírással visszatérít.

Az igénylés terén újdonság, hogy az online út mellett SMS-ben is lehet kártyát igényelni. Utóbbi módszernél a küldő számát felhívja az OTP call-centere és végigvezetik az igénylési folyamaton.

Lantos Csaba elmondása szerint a kártyabirtokosok arra is számíthatnak, hogy a TV2-es sztárokkal együtt főzhetnek, közösen mehetnek koncertre és hasonló kiváltságokban részesülhetnek.

Az OTP-nél jelenleg 4,1 millió kártya van forgalomban, melyből nagyságrendileg félmillió a co-branded plasztik. A TV2 és az OTP között az együttműködés keretén egy bevétel és költségmegosztási egyezség jött létre. Csányi Sándor kiemelte, hogy a bank profit előrejelzését nem kell pontosítani az első negyedéves tapasztalatok tükrében. A megszorítások kapcsán a hitelállomány növekedése rajzoldóik ki, ez azonban nem olyan dinamikus és az első két havi számokból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Éves szinten 80 ezer ilyen co-branded kártya kibocsátása szerepel a bank terveiben.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem