A TriGránit Rt. és a Seychelles-szigetek

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:44

A TriGránit Fejlesztési Rt. ma megállapodást írt alá a Shangri-La Hotels and Resort céggel a 2007-ben megnyíló Shangri-La Resort & Spa Seychelles üzemeltetésére.

A TriGránit Fejlesztési Rt. ma megállapodást írt alá a Shangri-La Hotels and Resort céggel a 2007-ben megnyíló Shangri-La Resort & Spa Seychelles üzemeltetésére.
A szigetre látogatók – még a legtapasztaltabb utazók is - önkéntelenül a hely kozmikus nyugodtságának hatása alá kerülnek.
A Long Island szigeten elterülő Shangri-La Resort Afrikától és Ázsiától távol új rejtekhely lesz az Indiai Óceán végtelen kékségében. A meredek domboldalon felfutó négyszemélyes kötélpálya páratlan kilátást nyújt majd a láthatárba olvadó kékes homályra, a párába burkolózó Mahé szigeti hegyekre és a környező kis szigetekre. A sziget legfelső pontján a „Chi Spa” olyan gyógyászati módszereket ajánl az életerő megőrzéséhez, melyek mely a test összes érzékelésére hatnak ősi Tibet bölcsességek, valamint a Shangri-La leféltettebb titkai felhasználásával. James Hilton 1936-ban írt regényében mutatta be a boldogság eldugott szigetét, tibeti Shangri-la kolostort. A távoli, misztikus, érintetlen vidék tökéletes utópisztikus menedék a civilizáció bajai elől. Az ott élő lámák birtokában voltak az életerő megőrzése titkának a „chi”-nek. A domb gerincén végigfutó ösvényen a tibeti hágókhoz hasonlóan több helyen adódik majd lehetőség meditációra a szimbolikus kőhalmok mellett. Egy másik domboldalon kis esküvői kápolna épül.
A sziget peremén a vízparton kényelmes úszómedencés villák létesülnek. Néhány villának saját partszakasza lesz. A domboldal sűrű növényzete között négy vendégszobás erdei lakok épülnek. A sziget egyik végében a finom homokos part és a türkizkék víz találkozásánál édesvizű medencéket köt majd össze a hatalmas, ősi tamarindfa mellett létesülő vízesés.
A Shangri-La hotel három éttermében díjnyertes szakácsok készítenek majd gasztronómiai különlegességeket. A szigeten lehetőség nyílik búvárkodásra, vitorlázásra és sok más sport űzésére. A könyvtárban többek között megtalálható majd az „A Kék Hold völgye (Lost Horizon) regény melyben az elsodródás és örök ottlét, Shangri-La először tűnt fel.
A TriGránit Rt. megbízása alapján a Fazakas György Építész Kft. tervezi ezt a világszínvonalú üdülőparadicsomot.
" Azért választottuk a Shangri-La-t ennek a nagyon különleges ingatlannak a kezelésére, mert hagyománya van náluk a legfelsőbb fokú kiszolgálási színvonalnak. Semmi más nem felelne meg ennek az ultra-luxus Seychelles szigeteki üdülőparadicsomnak." mondta Todd Cowan a TriGránit Fejlesztési Rt.vezérigazgatója.
A TriGránit a projektet jelentős nemzetközi befektetők exkluzív csoportjának megbízása alapján fejleszti, akik között megtalálható Nathaniel Rothschild, Csányi Sándor és Demján Sándor valamint Nyúl Sándor és Todd Cowan.
Nathaniel Rothschild úr az Atticus Capital társelnöke. A céget 1995-ben alapították, a kezelésében lévő alapok és befektetések értéke meghaladja a 8 milliárd dollárt. Az Atticus New York-ban és Londonban tart fent irodát. Rothschild úr a RIT Capital Partners plc és a Rothschild Alapítvány igazgatója, a JNR Limited, a fejlődő piacokra specializálódott befektetési és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó bankcsoport elnöke.
Dr. Csányi Sándor Közép-Kelet Európa legkiemelkedőbb bankára. Õ az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója, a Mastercard európai igazgatóságának tagja, a Kelet-európai regionális igazgatóság elnöke. Csányi úr a MOL Rt. igazgatótanácsának alelnöke és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnöke.
 
Demján Sándor a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság egyik alapítója és elnöke. Az ő irányításával jött létre 1976-ban az első magyar szövetkezeti áruház rendszer, a Skála, továbbá ő alapította az első magyar kereskedelmi bankot, a Magyar Hitelbankot, melynek indulásakor ő töltötte be az elnöki posztot. 1990-ben létre hozta a Közép-Európai Fejlesztési Részvénytársaságot (CEDC), amelyben Andrew Sarlós, Ronald Lauder és Mark Palmer mellett Peter Munk is részt vállalt.

A TriGránit Fejlesztési Rt. ingatlanbefektetésekkel-, fejlesztésekkel- és menedzseléssel foglalkozó integrált vállalat. Kelet-és Közép Európa 10 országában valósított meg fejlesztési projekteket. További csaknem 2 milliárd euro értékű nagyszabású vegyes használatú fejlesztés és számos PPP befektetés teszi a TriGránit Rt.-t a fejlődő ingatlanpiac jelentős szereplőjévé.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 28. szerda
Ákos, Bátor
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm