21 °C Budapest

Beelőzték Csányit

Pénzcentrum
2006. október 11. 09:30

Gyorsan gazdagodnak a magyar milliárdosok: egy év alatt több mint 150 milliárd forinttal, 15 százalékkal nőtt a 150 leggazdagabb magyarországi lakos vagyona (ez most 1269 milliárd forint). A Népszabadság által közölt lista némiképp eltér a néhány nappal ezelőtt megjelent rangsortól. Azonban a listán szereplő nevek mindenki számára ismerősen csenghetnek csak a sorrend más.

A Népszabadság Zrt. az idén második alkalommal jelenteti meg a 150 leggazdagabb Magyarországon című kiadványt - és immáron másodszor vezeti a listát az orosz üzletember, Megdet Rahimkulov. Becsült vagyona immáron 153 milliárd forint, majdnem a kétszerese a tavaly kimutatott 83 milliárdnak. Ám most már az is tudható: a jövő évi listában ennél is nagyobb szám szerepel majd a neve mellett: a becslés alapját a Rahimkulov-vagyon két eleme, a családi érdekeltségben lévő ÁÉB Bank értéke és a BorsodChem-részesedés adja. Ám a lista lezárása óta az üzletember megállapodott már a vegyipari cégben lévő részesedés értékesítéséről, és nyilvánosságra került az is: 100 milliárd forintnyi OTP-pakettel is rendelkezik. Ugyan egyelőre nem tudni, hogy mennyi ebből a friss bevásárlás, és abból esetleg mennyit fedezett a BorsodChem-részvények eladásából befolyó összeg, az már biztos: a Rahimkulov-vagyon nagyobb része látszik ma, mint pár hónappal ezelőtt.

Ilyen látványos változások azonban nem mondhatók mindennaposnak: a vagyonosok listája valójában kevéssé változik. Az első tízben például ugyanazok szerepelnek, mint tavaly, és eltekintve Rahimkulov gazdagodásától, az egyetlen figyelemre méltó változás, hogy Demján Sándor megelőzte a listán Csányi Sándort. Az OTP elnök-vezérigazgatójának a tőzsde gyengélkedése csökkentette a becsült vagyont 5 milliárd forinttal tavaly óta, míg Demján Sándornak egyetlen tranzakció emelte meg: a TriGránit Fejlesztési Rt. negyedének eladásával újra lehetett értékelni a céget, és ez úgy 30 milliárd forinttal megdobta a becsült vagyonát. Ugyanakkor nem árt hozzátenni, hogy az OTP-vezér vagyonának nem bankrészvényben fekvő, de ismert részét nehéz felbecsülni.

A top 150 első tíz helyezettje:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1. Megdet Rahimkulov
2. Demján Sándor
3. Csányi Sándor
4. Széles Gábor
5. Várszegi Gábor
6. Leisztinger Tamás
7. Nagy Elek
8. Bige László Tibor
9. Veres Tibor
10. Wáberer György

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?