19 °C Budapest

Számodra melyik a legszimpatikusabb bank?

Pénzcentrum
2007. október 12. 11:01

A MasterCard Worldwide támogatásával második alkalommal rendezik meg "Az év Bankja" választást Magyarországon. Míg a szakmai kategóriák díjait egy közel száz szakértőből álló zsűri ítéli oda, a legszimpatikusabb pénzintézetet 2007-ben is a nagyközönség választja ki - jóllehet a tavalyinál több nagy lakossági bank közül. A 2006-ban taroló OTP és CIB mellé idén további nagy bankok is felsorakoztak. Az első alkalommal indulók között megtaláljuk többek között a Budapest Bankot, az MKB-t, a Volksbankot, az FHB-t és az Erste Bankot is.

Amint azt a szervező FinCentrum ügyvezető igazgatója kiemelte, a verseny fejlődésének iránya jól kivehető: míg a kisebb pénzintézetek közül egyre kevesebben szállnak veresenybe, a nagyobb bankok szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat az eseményen. "Előre láthatólag az idei verseny jóval szorosabb eredményt hoz, mint a tavalyi évben" - közölte Petr Stuchlik.

A választás idei résztvevői: Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., Citibank Zrt., Erste Bank Hungary Nyrt., FHB Jelzálogbank Nyrt., K&H Bank Nyrt., Magyarországi Volksbank Zrt., MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank Zrt. Az esemény fővédnöke Veres János pénzügyminiszter.

2006-ban Csányi Sándor lett Az év bankára.

"A MasterCard - Az év Bankja verseny a legjobb úton halad afelé, hogy széles körben ismert megmérettetés legyen, melyet mind a pénzügyek iránt érdeklődő közönség, mind a szakma érdeklődése övez. Célunk nem csupán az, hogy terepet adjunk a bankoknak a szakmai versengésre, de az is, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra és eltűnődjenek az általuk használt banki termékek tulajdonságain." - mondja Zdenek Houser a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. "Az elképzelés sikerét jól mutatja, hogy Csehország után, ahol már hatodik éve rendezik meg Az év bankját, idén Ukrajában is indul a verseny ugyancsak a MasterCard támogatásával."

A szervezők évről-évre szeretnék erősíteni a verseny szakmai jellegét, ezért 2007-ben közel száz főre növelték az egyetemi tanárokból, gazdasági vezetőkből és újságírókból álló zsűri létszámát, valamint a nem szigorúan lakossági bankolással foglalkozó alapkezelők részére idén nem írtak ki díjat.

A MasterCard - Az év Bankja díjkategóriái 2007-ben:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1. MasterCard - Az év Bankja 2007 - zsűri
Az év Bankja címet az a bank kapja, amely a zsűri megítélése szerint a legjobb eredményt éri el a következő területeken: piaci részesedés növelése, fiókhálózat bővítése, ügyfélszám gyarapítása, termékfejlesztés.
2. Ernst & Young - Az év leginnovatívabb bankja 2007 - zsűri
A leginnovatívabb bank kategóriában az a bank lesz a legesélyesebb, amely 2007-ben érdemben hozzájárult a hazai bankszektor fejlődéséhez, egy-egy új, itthon még nem elterjedt termék meghonosításával, modern, ügyfélbarát értékesítési csatorna kifejlesztésével, vagy az ügyfelek tájékozódását jobban segítő ügyfélszolgálat, honlap üzemeltetésének indításával.
3. Az év bankára 2007 - bankárok szavazata
Ennek a kategóriának nyertesét a bankok vezetőinek szavazata határozza meg.
4. Népszabadság - Az év legszimpatikusabb bankja 2007 - közönségszavazat
Ennek a kategóriának a nyertesét a közönség szavazatai határozzák meg.
5. Az év lakossági hitelterméke 2007 - zsűri
Az év lakossági hitelterméke kategória legjobbjának kiválasztásakor a zsűri a bankok 2007-ben kínált hiteltermékeit hasonlítja össze (akár forint-, akár devizaalapú, akár fogyasztási, akár lakáscélú termék).
6. Az év megtakarítási terméke 2007 - zsűri
Az év megtakarítási terméke a zsűri megítélése szerinti legjobb, 2007-ben kínált megtakarítási termék (akár forint-, akár devizaalapú, akár betét, akár kötvény, akár befektetési jegy, esetleg valamilyen strukturált termék).
7. Az év folyószámla terméke 2007 - zsűri
Az év folyószámla terméke kategóriában a termék sokszínűsége, praktikussága vagy árazása lesz döntő.
8. Gazdasági Rádió - Az év direktbanki szolgáltatása 2007 - zsűri
Az év direktbanki szolgáltatása kategóriában azon bankok indulnak eséllyel, amelyek rendelkeznek ügyfélbarát, modern értékesítési csatornával (internet banking, mobile banking, wap-banking).

A 2007. november 14-én megrendezésre kerülő díjátadó gálát követően minden kategória győztese egy éven át használhatja a MasterCard - Az év Bankja logót és megnevezést, jóllehet bizonyos kategóriáknak külön szponzora is van: az Ernst & Young tanácsadó cég adja nevét és támogatását Az év leginnovatívabb bankja címhez, Magyarország piacvezető napilapja a Népszabadság Az év legszimpatikusabb bankja díjat jegyzi, míg a Gazdasági rádió Az év direktbanki szolgáltatása díj szponzora.

Szavazzon a legszimpatikusabb bankra

A leadott szavazatok közül a 150., a 300., a 450., a 600. és a 750. helyen regisztrált résztvevő egy-egy praktikus MasterCard ajándékcsomagot nyer, míg az ezredik szavazó megkapja a fődíjat, a 100 ezer forint értékű MasterCard bankkártyát. A legszimpatikusabb bankra a www.azevbankja.hu honlapon lehet szavazatot leadni, vagy a 06-30-30-30-262-es, nem emelt díjas mobilszámot lehet hívni, illetve erre a számra sms-t küldeni. Szavazni a bankok kódszámaival lehet, amelyek az említett internetes oldalon olvashatók, illetve a játék telefonszámán keresztül is elérhetők.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 22. 12:17
A napokban megjelent kormányrendelet tervezet alapján módosulhat az otthonfelújítási támogatás. Egye...
Holdblog  |  2023. március 22. 12:11
Érdemes áttekinteni, hogy egyes szereplők, szerepkörök, társadalmi és foglalkozási csoportok esetén...
MEDIA1  |  2023. március 22. 11:38
Mától elérhető az RTL streamingszolgáltatásának előfizetői számára a 2022-ben Oscar-díjra jelölt dok...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?