6 °C Budapest

Számodra melyik a legszimpatikusabb bank?

Pénzcentrum
2007. október 12. 11:01

A MasterCard Worldwide támogatásával második alkalommal rendezik meg "Az év Bankja" választást Magyarországon. Míg a szakmai kategóriák díjait egy közel száz szakértőből álló zsűri ítéli oda, a legszimpatikusabb pénzintézetet 2007-ben is a nagyközönség választja ki - jóllehet a tavalyinál több nagy lakossági bank közül. A 2006-ban taroló OTP és CIB mellé idén további nagy bankok is felsorakoztak. Az első alkalommal indulók között megtaláljuk többek között a Budapest Bankot, az MKB-t, a Volksbankot, az FHB-t és az Erste Bankot is.

Amint azt a szervező FinCentrum ügyvezető igazgatója kiemelte, a verseny fejlődésének iránya jól kivehető: míg a kisebb pénzintézetek közül egyre kevesebben szállnak veresenybe, a nagyobb bankok szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat az eseményen. "Előre láthatólag az idei verseny jóval szorosabb eredményt hoz, mint a tavalyi évben" - közölte Petr Stuchlik.

A választás idei résztvevői: Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., Citibank Zrt., Erste Bank Hungary Nyrt., FHB Jelzálogbank Nyrt., K&H Bank Nyrt., Magyarországi Volksbank Zrt., MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank Zrt. Az esemény fővédnöke Veres János pénzügyminiszter.

2006-ban Csányi Sándor lett Az év bankára.

"A MasterCard - Az év Bankja verseny a legjobb úton halad afelé, hogy széles körben ismert megmérettetés legyen, melyet mind a pénzügyek iránt érdeklődő közönség, mind a szakma érdeklődése övez. Célunk nem csupán az, hogy terepet adjunk a bankoknak a szakmai versengésre, de az is, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra és eltűnődjenek az általuk használt banki termékek tulajdonságain." - mondja Zdenek Houser a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. "Az elképzelés sikerét jól mutatja, hogy Csehország után, ahol már hatodik éve rendezik meg Az év bankját, idén Ukrajában is indul a verseny ugyancsak a MasterCard támogatásával."

A szervezők évről-évre szeretnék erősíteni a verseny szakmai jellegét, ezért 2007-ben közel száz főre növelték az egyetemi tanárokból, gazdasági vezetőkből és újságírókból álló zsűri létszámát, valamint a nem szigorúan lakossági bankolással foglalkozó alapkezelők részére idén nem írtak ki díjat.

A MasterCard - Az év Bankja díjkategóriái 2007-ben:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

1. MasterCard - Az év Bankja 2007 - zsűri
Az év Bankja címet az a bank kapja, amely a zsűri megítélése szerint a legjobb eredményt éri el a következő területeken: piaci részesedés növelése, fiókhálózat bővítése, ügyfélszám gyarapítása, termékfejlesztés.
2. Ernst & Young - Az év leginnovatívabb bankja 2007 - zsűri
A leginnovatívabb bank kategóriában az a bank lesz a legesélyesebb, amely 2007-ben érdemben hozzájárult a hazai bankszektor fejlődéséhez, egy-egy új, itthon még nem elterjedt termék meghonosításával, modern, ügyfélbarát értékesítési csatorna kifejlesztésével, vagy az ügyfelek tájékozódását jobban segítő ügyfélszolgálat, honlap üzemeltetésének indításával.
3. Az év bankára 2007 - bankárok szavazata
Ennek a kategóriának nyertesét a bankok vezetőinek szavazata határozza meg.
4. Népszabadság - Az év legszimpatikusabb bankja 2007 - közönségszavazat
Ennek a kategóriának a nyertesét a közönség szavazatai határozzák meg.
5. Az év lakossági hitelterméke 2007 - zsűri
Az év lakossági hitelterméke kategória legjobbjának kiválasztásakor a zsűri a bankok 2007-ben kínált hiteltermékeit hasonlítja össze (akár forint-, akár devizaalapú, akár fogyasztási, akár lakáscélú termék).
6. Az év megtakarítási terméke 2007 - zsűri
Az év megtakarítási terméke a zsűri megítélése szerinti legjobb, 2007-ben kínált megtakarítási termék (akár forint-, akár devizaalapú, akár betét, akár kötvény, akár befektetési jegy, esetleg valamilyen strukturált termék).
7. Az év folyószámla terméke 2007 - zsűri
Az év folyószámla terméke kategóriában a termék sokszínűsége, praktikussága vagy árazása lesz döntő.
8. Gazdasági Rádió - Az év direktbanki szolgáltatása 2007 - zsűri
Az év direktbanki szolgáltatása kategóriában azon bankok indulnak eséllyel, amelyek rendelkeznek ügyfélbarát, modern értékesítési csatornával (internet banking, mobile banking, wap-banking).

A 2007. november 14-én megrendezésre kerülő díjátadó gálát követően minden kategória győztese egy éven át használhatja a MasterCard - Az év Bankja logót és megnevezést, jóllehet bizonyos kategóriáknak külön szponzora is van: az Ernst & Young tanácsadó cég adja nevét és támogatását Az év leginnovatívabb bankja címhez, Magyarország piacvezető napilapja a Népszabadság Az év legszimpatikusabb bankja díjat jegyzi, míg a Gazdasági rádió Az év direktbanki szolgáltatása díj szponzora.

Szavazzon a legszimpatikusabb bankra

A leadott szavazatok közül a 150., a 300., a 450., a 600. és a 750. helyen regisztrált résztvevő egy-egy praktikus MasterCard ajándékcsomagot nyer, míg az ezredik szavazó megkapja a fődíjat, a 100 ezer forint értékű MasterCard bankkártyát. A legszimpatikusabb bankra a www.azevbankja.hu honlapon lehet szavazatot leadni, vagy a 06-30-30-30-262-es, nem emelt díjas mobilszámot lehet hívni, illetve erre a számra sms-t küldeni. Szavazni a bankok kódszámaival lehet, amelyek az említett internetes oldalon olvashatók, illetve a játék telefonszámán keresztül is elérhetők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem