14 °C Budapest

Kapálóznak a szolgáltatók - már nem vonzó az ingyen telefonálás?

Pénzcentrum
2007. október 19. 12:00

Nem borzolták túlságosan árváltoztatási lépéseikkel a kedélyeket az internetes telefónia reprezentánsai az elmúlt hetek során, a Pénzcentrum.hu által rendszeresen vizsgált szereplők egyike sem szánta rá magát jelentősebb módosításra összel sem. A hazai telefonálókra így csak a forint árfolyamának változása gyakorolhatott hatást, igaz ez is csupán a dollár árfolyamában érvényesült az előző havi körképhez képest. Az összefoglaló táblázatra tekintve persze megállapíthatjuk, hogy a vizsgált 6 desztinációból 4-re van lehetőségünk teljesen ingyen telefonálni, ennél többet pedig aligha várhatunk...

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, vagy fontban szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.).

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek. A szegmens úttörője, a Skype minden hálózaton kívüli (SkypeOut) hívás után 0,045 eurós bruttó kapcsolási díjat számít fel.

Elmondható, hogy az egyes szolgáltatók percdíjainak tekintetében nem tapasztalható változás, azonban az általunk fizetendő percdíjak forint értéke a dollárban denominált eredeti árak esetében alacsonyabbak az előző havi értékekeknél köszönhetően a forint dollárral szembeni erősödésének.
Az internet-telefónia mozdulatlanságát felpezsdítheti a szerdai bejelentés, amely szerint a MySpace üzenetküldő szoftverének felhasználói és a Skype ügyfelei novembertől ingyenesen hívhatják egymást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Valószínűleg lesz némi átfedés a két szolgáltató ügyfélköre között, azonban ez vélhetően minimális, hiszen más az ügyfélbázis a MySpace és más a Skype esetében. Előbbit inkább a tengerentúlon ismerik és használják, míg utóbbit inkább a nem amerikaiak.

Emellett a Skype egyéb újdonságokkal is megpróbálja feljebb tornászni bevételeit, ebben a hónapban jelenik meg saját mobiltelefonjával, először Nagy-Britanniában, Olaszországban, Hong-Kongban és Ausztráliában.

Összességében egyébiránt elmondható, hogy a magasabb hangminőség mellett érdemes lehet nevesebb szolgáltatót választani azért is, mert ezeknek több felhasználójuk van, így nagyobb eséllyel oldhatunk meg több hívást hálózaton belül, tökéletesen díjmentesen.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?