Kapálóznak a szolgáltatók - már nem vonzó az ingyen telefonálás?

Pénzcentrum
2007. október 19. 12:00

Nem borzolták túlságosan árváltoztatási lépéseikkel a kedélyeket az internetes telefónia reprezentánsai az elmúlt hetek során, a Pénzcentrum.hu által rendszeresen vizsgált szereplők egyike sem szánta rá magát jelentősebb módosításra összel sem. A hazai telefonálókra így csak a forint árfolyamának változása gyakorolhatott hatást, igaz ez is csupán a dollár árfolyamában érvényesült az előző havi körképhez képest. Az összefoglaló táblázatra tekintve persze megállapíthatjuk, hogy a vizsgált 6 desztinációból 4-re van lehetőségünk teljesen ingyen telefonálni, ennél többet pedig aligha várhatunk...

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, vagy fontban szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.).

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek. A szegmens úttörője, a Skype minden hálózaton kívüli (SkypeOut) hívás után 0,045 eurós bruttó kapcsolási díjat számít fel.

Elmondható, hogy az egyes szolgáltatók percdíjainak tekintetében nem tapasztalható változás, azonban az általunk fizetendő percdíjak forint értéke a dollárban denominált eredeti árak esetében alacsonyabbak az előző havi értékekeknél köszönhetően a forint dollárral szembeni erősödésének.
Az internet-telefónia mozdulatlanságát felpezsdítheti a szerdai bejelentés, amely szerint a MySpace üzenetküldő szoftverének felhasználói és a Skype ügyfelei novembertől ingyenesen hívhatják egymást.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Valószínűleg lesz némi átfedés a két szolgáltató ügyfélköre között, azonban ez vélhetően minimális, hiszen más az ügyfélbázis a MySpace és más a Skype esetében. Előbbit inkább a tengerentúlon ismerik és használják, míg utóbbit inkább a nem amerikaiak.

Emellett a Skype egyéb újdonságokkal is megpróbálja feljebb tornászni bevételeit, ebben a hónapban jelenik meg saját mobiltelefonjával, először Nagy-Britanniában, Olaszországban, Hong-Kongban és Ausztráliában.

Összességében egyébiránt elmondható, hogy a magasabb hangminőség mellett érdemes lehet nevesebb szolgáltatót választani azért is, mert ezeknek több felhasználójuk van, így nagyobb eséllyel oldhatunk meg több hívást hálózaton belül, tökéletesen díjmentesen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?