7 °C Budapest

Ilyen még nem volt: itt az ingyen mobilos csevegés!

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 05:55

A nyári "henyélés" után ébredezni látszanak az internetes telefónia szereplői, a Pénzcentrum.hu által rendszeresen vizsgált szereplők közül négy úgy vélte, csak jót tehet, ha a tengerentúlra, mobiltelefonos hálózatba irányuló hívásokat is ingyenessé varázsolja. Emellett a forint erősödése is kedvezően hatott a tarifákra.

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.).

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.


 


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek. A szegmens úttörője, a Skype minden hálózaton kívüli (SkypeOut) hívás után 0,045 eurós bruttó kapcsolási díjat számít fel.

Akcióba lendültek az internetes telefónia szolgáltatói, legalábbis a 8 górcső alá vett VoIP-hívásokat biztosító szolgáltató közül 4 esetében 0 forintos percdíj érvényes az Amerikai Egyesült Államokba irányuló mobiltelefonos hívásokra, amelyet sorozatunk fennállása (illetve az amerikai mobilos tarifák vizsgálata) óta nem tapasztaltunk.

Ráadásul új célcsoport jelent meg az internetes telefonálás piacán, mégpedig az üzleti szegmens, egyre több hangsúlyt helyeznek ugyanis a céges telefonálás költségeinek minimálisra szorítására a céges ügyfelek.

Így aztán a Nokia kedden rukkolt elő új üzleti mobiltelefonjával, amely már kompatibilis a VoIP hívásokat lehetővé tévő alkalmazásokkal is. Azonban az internetes telefónia népszerűségét megtépázó hírek is látnak napvilágot, így mostanában a VoIP-programokra programozott férgek borzolják a kedélyeket.

Összességében egyébiránt elmondható, hogy a magasabb hangminőség mellett érdemes lehet nevesebb szolgáltatót választani azért is, mert ezeknek több felhasználójuk van, így nagyobb eséllyel oldhatunk meg több hívást hálózaton belül, tökéletesen díjmentesen.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?